Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus în cursul zilei de marţi că Termica este un fel de „mini-Oltchim”. Lungu a declarat la o întâlnire pe care conducerea Consiliului Judeţean a avut-o cu primarii din judeţ că la Termica Suceava este o situaţie similară cu cea de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, în condiţiile în care va urma disponibilizarea mai multor sute de angajaţi, şi în acelaşi timp se fac eforturi semnificative pentru a se asigura finanţarea necesară asigurării agentului termic. Lungu a solicitat sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, pentru a rezolva problemele de la societatea de termoficare a municipiului reşedinţă de judeţ. „În măsura în care ne ajutaţi şi dumneavoastră sunt convins că vom putea să gestionăm situaţia la SC Termica SA. Dacă vorbim de termoficare ştiţi foarte bine că la Termica este o situaţie de mini-Oltchim. În momentul de faţă se fac eforturi extraordinare pentru a asigura finanţare de la primărie, pentru a putea ieşi din această iarnă, şi pentru a respecta clauzele din contractul colectiv de muncă”, a declarat Lungu. El a amintit că există o hotărâre a Adunării Generale a Acţionarilor de la SC Termica SA, aprobată de Consiliul Local Suceava, în baza căreia 300 de salariaţi ar urma să fie disponibilizaţi şi să primească salarii compensatorii.

„Noi facem tot ceea ce este posibil dar am nevoie şi de sprijinul dumneavoastră pentru că este o situaţie foarte complexă. Suntem mai mulţi actori în acest proiect, primăria, Termica şi nu în ultimul rând populaţia”, a spus Ion Lungu în cadrul întâlnirii cu preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

Lungu a amintit că datoriile sucevenilor la SC Termica SA Suceava se ridică la suma de 22 de milioane de lei (220 de miliarde de lei vechi). El a spus că sucevenii care au datorii la Termica trebuie să facă eforturi pentru a-şi achita restanţele, „pentru a putea să ieşim din iarnă”, dar şi pentru asigurarea apei calde în perioada următoare.

Primarul Sucevei a mai adăugat că deliberativul local a aprobat recent contractarea unui credit de 130 de miliarde de lei vechi pentru plata datoriilor pe care municipalitatea le are la SC Termica SA.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava