Concert pascal
MOPAN Suceava

În Staţíunea Costineşti a avut loc un eveniment sportiv de excepţie, în plin sezon estival, mai exact în perioada 21-23 iunie. Este vorba de Finala Campionatului de lupte pe plajă și Aptitudini Specifice pentru Juniori 4.

S-au prezentat la campionat mai mulţi copii concurenţi de finală din mai multe judeţe ale ţării.

Evenimentul a avut loc pe plaja din Costineşti, în dreptul celebrului Obelisc.

Plaja era plină de turişti de toate categoriile, toţi curioşi să participe la un asemenea eveniment gen „Survivor România pentru copii”. Cei mai curioşi erau copiii de aceeaşi vârstă cu sportivii ce concurau, Finala concursului era o ţintă pentru toţi antrenorii prezenţi la competiţie.

Tinerii concurenţi trebuiau să parcurgă contracronometru şi să finalizeze un traseu dificil cu lungimea totală de 75 m şi să efectueze nişte probe sportive (gen armată): alergare + deplasare târâş pe abdomen + rostogoliri înainte + trecere greutate peste o ladă + sărituri peste ladă + transport manechin în braţe (doar cu priză la piept) + eliberarea manechinului + tragerea unei greutăţi cu frânghia + alergare la linia de finiş.

Un traseu greu, unde se depune un efort mare, într-un timp scurt, contra cronometru.

Pe tot parcursul finalei, spectatorii şi turiştii au încurajat pe tinerii sportivi, i-au îmbărbătat, i-au încurajat, le-au făcut sute de poze şi sute de filmări spectaculoase. Efortul depus de concurenţi era preluat de musculaturile lor frumoase, care ieşeau în evidenţă spre admiraţia celor care îi priveau şi îi admirau.

La această competiţie, pentru judeţul Suceava a luptat Lupitrec Tudor, antrenat de cunoscutul antrenor sucevean Andrei BOLOHAN care a participat la toate fazele de pregătire tehnică ce preced finala:

  • Validarea sportivilor care intră în finală
  • Prezentarea acordurilor parentale pentru sportivii minori
  • Tragerea la sorţi a luptătorilor lui + Controlul medical obligatoriu al concurenţilor săi
  • Cântarul oficial pentru juniori

Toţi antrenorii au emoţii pentru sportivii lor care concurează direct în finale. Toţi doresc ca sportivii pe care îi antrenează să urce pe râvnitul podium al premierilor şi să vină cu cât mai multe medalii acasă. Dar participarea la turneele sportive este rezultatul eforturilor a trei categorii de oameni:

Antrenorii, care muncesc din greu să antreneze şi să scoată de la sportivii lor performanţe

Părinţii, care îi susţin pe copii lor financiar şi moral pentru a se duce la antrenamente;

Sponsorii, care susţin financiar activităţile sportive, din patriotism local: Melody Bar, Ceaunul Bunicii, Ureniuc B., Amarculesei Bogdan, Doru Onut Onuț, Dl. Ghiță Baltă, Dl. G., Dl. Dănuț Morar, Nea Mitică, Familia Polocoser, Horătău Theo, Laurentiu Bolohan, Ionut Grigoras, Tabarcea Ciprian, Gheorghe Ignat, Vali Stanut, Schultz Stadler, Iulian Șopârlă, Ionut Gherman, Ruslan Curca, Nicolae Clipa, Vasile Ciocan, Petru Enache etc.

Luptătorul sucevean Lupitrec Tudor victorios la Costineşti, 6.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.5/10 (2 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava