Concert pascal
MOPAN Suceava

Mai mulţi muncitori silvici sunt cercetaţi după ce au tăiat 47 de copaci dintr-o pădure din Iacobeni. În cursul zilei de joi, în jurul orei 17:00, poliţiştii au fost sesizați de către un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Iacobeni despre faptul că mai mulţi muncitori forestieri au tăiat ilegal arbori dintr-o parcelă aparţinând cantonului silvic Valea Fierului.
Poliţiştii din Iacobeni deplasaţi la faţa locului şi lucrătorii din cadrul OS Iacobeni au constatat că au fost tăiați ilegal 47 de molizi cu un volum aproximativ de 52 m.c. lemn lucru şi cu o valoare aproximativă a prejudiciului de 7.000 lei. Lemnul tăiat a rămas la cioată, fiind întocmite actele de confiscare și de predare în custodie lucrătorilor silvici din cadrul OS Iacobeni.
În momentul sosirii echipei operative trei muncitori au fugit de la fața locului, după care s-au urcat într-un autoturism și au plecat spre Câmpulung Moldovenesc, motiv pentru care au fost sesizați agenţii din cadrul poliției acestui municipiu. La scurt timp, poliţiştii au oprit autoturismul în cauză şi l-au condus la Postul de Poliție Pojorâta pentru cercetări. În autoturism erau trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 55 de ani, toţi din comuna Moldovița, care au fost conduși ulterior la Postul de Poliție Iacobeni pentru cercetări.
A doua zi, vineri, 29 mai 2015, la Postul de Poliție Iacobeni s-au mai prezentat doi muncitori care făceau parte din aceeași echipă, respectiv un alt bărbat de 55 ani şi unul de 35 ani, ambii din comuna Moldoviţa.
Din investigațiile efectuate de poliţişti reiese că parcela de pădure respectivă a fost atribuită spre exploatare unei societăţi din Iacobeni a cărui administrator este un bărbat din aceeaşi comună, care nu avea încheiat nici un contract de prestări servicii cu echipa de muncitori forestieri, pentru exploatarea masei lemnoase din parcela susmenționată.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere ilegală de arbori, care va fi soluţionat procedural de agenţii Postului de Poliție Iacobeni.

Mai mulţi muncitori silvici au tăiat ilegal 47 de copaci dintr-o pădure din Iacobeni, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava