Concert pascal
MOPAN Suceava

Duminică, 30 aprilie, Mănăstirea Sf.Ilie, din comuna Șcheia, împlinește 535 de ani de la ctitorirea sa prilej cu care Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților organizează un eveniment special. Astfel, începând cu ora 8.00 dimineața se va citi Acatistul Mântuitorului după care va urma Slujba Sfintei Liturghii și parastasul pentru ctitori. Sunt invitați la eveniment toți cei care sunt apropiați de mănăstirea ctitorită în anul 1488 dar și autoritățile locale. De asemenea, va fi prezent un invitat de la Centrul Eparhial care va face o relatare istorică vizavi de acest monument.

”Cu ajutorul lui Dumnezeu duminică vom săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie după care vom săvârși o slujbă de mulțumire și un parastas prilej cu care vom face amintire de trecerea a 535 de ani de când a fost începută zidirea acestei sfinte mănăstiri, mănăstire ctitorită de binecredinciosul voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, o mănăstire care și-a pus amprenta asupra istoriei,  o mănăstire cu un istoric deosebit de bogat, deosebit de frumos, o mănstire care merită cu adevărat pusă în valoare întrucât ea păstrează din duhul domnitorului și totodată transmite nouă celor de astăzi duh de rugăciune și duh de împreună slujire”, a  declarat starețul Mănăstirii Sf.Ilie, protosinghelul Elisei.

Mănăstirea Sf.Ilie, ctitorie a lui Ștefan cel Mare și Sfânt, sărbătorește 535 de ani de viață, 9.8 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (4 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava