Concert pascal
MOPAN Suceava

Pe 3 noiembrie 2019, între orele 18-19, a avut loc în toată țara protestul ”Marșul pentru păduri”, organizat de Greenpeace România, Declic și Agent Green.
Din partea Liceului Teoretic “Ion Luca” Vatra Dornei au participat 30 de elevi – o parte din ei, coordonatori Eco-Școala, iar ceilalți, membri din Consiliul Școlar al Elevilor-, însoțiți de d-na director adjunct Atofanei Corina și coordonatorul activității, prof. Lungoci Loredana.
Evenimentul a fost organizat în capitală și în orașe mari din țară (Iași, Cluj, Timișoara etc.), dar și în Vatra Dornei, scopul fiind sensibilizarea opiniei publice cu privire la pericolul tăierilor ilegale de pădure, din cauza cărora apar versanți dezgoliți, zone deșertificate, alunecări de teren, inundații etc.
Elevii au ales să protesteze pașnic, prin melodii despre natură, în special despre pădure. Au cântat ”Arde pădurea”- Via Dacă; Codrii mei-Akord; Fată verde-Phoenix; Mi-e dragă pădurea-anonim. Ba chiar au compus versuri pentru ”Altfel de Andrii Popa”: ” Pădurea noastră/Voi o urâți/ O tăiați/ Și-o schingiuiți”. S-a răspuns astfel agresiunilor asupra mediului cu dragoste pentru acesta.
Inițiativa participării la această activitate a aparținut dnei prof. Lungoci Loredana, coordonatorul programului Eco-Școala de la Liceul Teoretic ” Ion Luca”, care a răspuns invitației Asociației Tășuleasa Social, partener de tradiție în proiectele liceului din domeniul protecției mediului. Alături de această Asociație, elevii dorneni au participat la multe plantări, unele chiar în județul Cluj. Deși ar fi preferat să planteze, în loc să protesteze, în acest an, în urma ultimelor evenimente intens mediatizate, s-a decis organizarea acestei forme de protest.
Mulți elevi dorneni, nu doar participanții la „Marșul pentru Păduri”, așteaptă cu nerăbdare luna aprilie, când au speranțe că vor merge la plantat și speră să nu mai fie nevoie să protesteze. Poate dragostea pentru mediu va fi …contagioasă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava