Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 29 februarie – 1 martie 2024, polițiștii Biroului de Investigare a Criminalității din Mediul de Afaceri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a delictelor silvice și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

Astfel a fost desfășurat un control la o unitate economică având ca profil depozitarea și comercializarea materialului lemnos, pentru neregulile identificate fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 lei la Legea 171/2010.

De asemenea, s-a dispus confiscarea valorică a 33,13 mc. material lemnos (lemn rotund rășinoase, molid) în valoare de 8.580 lei.

În același timp, în perioada 29 februarie – 4 martie 2024, echipa formată din polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o societate comercială, cu punctul de lucru în satul Ciprian Porumbescu și la o altă societate cu punctul de lucru în orașul Gura Humorului.

Cu ocazia verificărilor efectuate la societatea cu punctul de lucru în satul Ciprian Porumbescu s-a constatat faptul că în depozitul societății este depozitată cantitatea de 1,63 mc cherestea de esență rășinoase fără proveniență legală, respectiv în depozitul societății nu a fost identificată cantitatea de 50.526 mc cherestea rășinoase.

Având în vedere cele constatate, s-au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în cuantum de 15.000 lei iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos, în valoare de 46.731 lei.

Cu ocazia verificărilor efectuate la unitatea cu punctul de lucru în orașul Gura Humorului, jud. Suceava s-a constatat faptul că în depozitul societății este depozitată cantitatea de 87,8 mc cherestea de esență rășinoase fără fără proveniență legală, respectiv 8.6 mc lemn rotund rășinoase.

Având în vedere cele constatate, s-au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în cuantum de 15.000 lei iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică a materialului lemnos, în valoare de 78.668 lei și confiscarea valorică în valoare de 2.227 lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava