Concert pascal
MOPAN Suceava

Runda a V-a a seriei est a Diviziei A2 de volei masculin a adus în sala ”Unirea” din Suceava, la finele săptămânii trecute, una dintre echipele de tradiție și forță ale României, Dinamo București. Fără niciun set pierdut în primele patru etape, formația bucureșteană s-a prezentat în Bucovina cu un lot deosebit de experimentat, acest lucru exprimând clar dorința de a câștiga partida cu sucevenii și faptul că le-a arătat un oarecare respect.

Dovada forței elevilor profesorului Victor Pancu s-a resimțit în debutul primului set când CSM Suceava a fost la conducerea ”ostilităților”. La 10-8 în favoarea lor, gazdele au avut o ”cădere” permițând dinamoviștilor să preia inițiativa. Când se părea că se îndreaptă clar spre câștigarea setului, tânărul Lupuleasa a avut o serie de trei servicii grozave din săritură și sucevenii au revenit în meci. Deși blocajul nu le-a funcționat deloc, gazdele au avut prima lor reușită la 23-23 și au beneficiat de minge de set. Oaspeții au avut o preluare bună și un atac potrivit și au egalat l 24. De obicei, sucevenii erau mai lucizi în finalurile de set, însă de data aceasta au greșit copilărește. Același Lupuleasa, un tânăr de viitor cu detentă foarte bună, a vrut să ”spargă norii” și a avut un atac mult în afara terenului. La 25-24 în favoarea lor au servit ”câinii roșii” iar libero-ul sucevenilor Orășanu a preluat eronat și Dinamo a câștigat primul set.

În setul al doilea, echilibrul s-a păstrat pe tabela de marcaj până l 11-11. Au urmat două servicii norocoase care au atins banda fileului și au căzut în terenul sucevenilor și două atacuri în afar terenului a lui Huțuleac și Pietraru și dinamoviștii s-au distanțat clar. Totuși, spre lauda lor, sucevenii au revenit avându-l la serviciu pe foarte tânărul Buhu. Cu jucători mai mici de 20 de ani și cu unul chiar de 16 ani, CSM Suceava a pierdut setul doi la 21.

În setul al treilea în formația suceveană au evoluat toți tinerii pe care antrenorul Victor Pancu i-a avut la dispoziție. Nu a fost deloc un marș triumfător pentru Dinamo, care a folosit pe tot parcursul partidei jucători cu vechi state de plată în Divizia A1 și trecuți bine de prima tinerețe. Au fost atacuri bune ale adolescentului Alexandru Rață, blocaje foarte bune ale lui Butnaru și servicii inspirate ale lui Buhu. Oaspeții au câștigat setul al treilea la 19 și meciul cu CSM Suceava cu 3-0. Deși au pierdut, voleibaliștii suceveni au oferit un spectacol agreabil și au arătat faptul că voleiul sucevean are resurse.

”A fost un meci plăcut de urmărit în care am făcut tot posibilul. Meritam măcar un set, dar oricum am opus o rezistență serioasă unei echipe valoroase și experimentate. Le mulțumesc jucătorilor pentru efortul depus și simt că obiectivul nostru principal, acela de a promova tinerii, a fost atins.

Vom merge înainte grație sprijinului oferit de Consiliul Local și Primăria Suceava și ne bucurăm că avem alături de noi prieteni cum ar fi SUCT Suceava” a declarat antrenorul echipei de volei masculin CSM Suceava, Victor Pancu.

Dinamo București: Manda, Ionuț, Bălan, Romanescu, Chițigoi, Harbuz, Șoloc.

CSM Suceava: Sasu, Huțuleac, Pietraru, Gontariu, Mihuț, Lupuleasa, Gontariu, Rață, Butnaru, Buhu și Moldovan.

Meci frumos între CSM Suceava și Dinamo București, dar niciun set pentru gazde, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava