Concert pascal
MOPAN Suceava

Municipiul Brăila a găzduit pe parcursul săptămânii trecute Cupa României la box pentru seniori, o întrecere la care au participat aproximativ o sută de sportivi de la cele mai bune cluburi din România. Competiţia din acest an a fost deosebit de disputată şi de un nivel foarte ridicat, în condiţiile în care a contat drept criteriu de selecţie pentru participarea la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.
Dintre cei doi pugilişti de la CSM Suceava prezenţi la concursul de la Brăila, Ionuţ Nichita (categoria 75 de kilograme) şi Adrian Botuşan (categoria 64 de kilograme), primul a avut o prestaţie cu adevărat deosebită. La cei doar 20 de ani ai săi, Ionuţ Nichita a avansat până în semifinale, acolo unde a încrucişat mănuşile cu băcăuanul Iulian Ivanov. Din start trebuie precizat că Ionuţ Nichita face box, practic, de plăcere, el muncind în construcţii, pe şantier, în vreme ce Ivanov, un pugilist deosebit de experimentat, cu multiple participări la campionatele mondiale şi europene, îşi câştigă existenţa practicând nobila artă, fiind retribuit în acest scop de gruparea SCM Bacău. Partida în sine a fost deosebit de echilibrată, pe viaţă şi pe moarte, ambii pugilişti părăsind ringul cu urme “reale” pe figură. Nichita a pierdut meciul după ce a fost oprit de medic să mai lupte, din cauza unei răni profunde pe care adversarul său i-a făcut-o în zona ochiului, printr-o lovitură involuntară, cu capul, într-o rundă precedentă. Ivanov a trebuit să plătească însă scump pentru această victorie, băcăuanul încheind meciul cu doi dinţi lipsă.
„Ionuţ merită felicitat pentru bărbăţia de care a dat dovadă, această medalie de bronz fiind cucerită cu mult sacrificiu. Este a douăzecia medalie obţinută de pugiliştii de la CSM Suceava în cei aproape patru ani de când activez în cadrul clubului. Eu încă mai sper că se va găsi o soluţie pentru a fi angajat pe postul de antrenor cu forme legale, având în vedere că până în prezent mi-am desfăşurat activitatea sub formă de voluntariat. În încheiere, aş dori să mulţumesc pentru sprijin domnului director Vasilică Băiţan de la CSM Suceava, societăţii SUCT şi omului de afaceri George Turtureanu”, a declarat antrenorul Andu Vornicu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava