Concert pascal
MOPAN Suceava

Ambasadoarea SUA în România, Excelența Sa Kathleen Kavalec, a declarat, miercuri, la Suceava, că Bucovina este un tărâm al comorilor culturale și al tradițiilor de mult păstrate și „are atât de multe valori din care toți putem învăța”. Excelența Sa Kathleen Kavalec a fost prezentă astăzi după amiază la vernisajul expoziției fotografice itinerante cu numele „We the People/Noi, poporul”, care poate fi vizionată pe esplanada Casei de Cultură din Suceava.

La eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, precum și directorul agenției Agerpres Claudia Nicolae. După deschiderea expoziției și vizionarea lucrărilor, oficialitățile s-au deplasat la Muzeul de Istorie din Suceava unde a avut loc deschiderea oficială a expoziției. La eveniment au participat oficialități sucevene și oameni de afaceri din județ.

În cuvântul său, ambasadoarea SUA în România, Excelența Sa Kathleen Kavalec a declarat: „este o onoare și o plăcere să mă aflu la Suceava.  Vă mulțumesc că sunteți alături de noi astăzi. Aș dori să le mulțumesc, în mod deosebit, domnului Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean, pentru că ne găzduiește în această clădire impresionantă, și domnului primar Ion Lungu, pentru că ne pune la dispoziție esplanada Casei de Cultură pentru expoziția noastră. Ne aflăm aici, astăzi, pentru a vernisa expoziția We the People/Noi, poporul, care onorează peste un sfert de secol de Parteneriat Strategic între România și Statele Unite ale Americii.  A spune că noi, cei de la Ambasada SUA, suntem mândri de această expoziție, ar fi o afirmație modestă. Această expoziție face turul României și sunt încântată să o aduc astăzi la Suceava”. Kathleen Kavalec a arătat că această expoziție este o celebrare a lucrurilor bune și a realizărilor extraordinare pe care parteneriatul bilateral le aduce cetățenilor români și americani, acestei regiuni, „aliaților noștri și lumii întregi”.  Ea a mai spus că expoziția este structurată pe pilonii Parteneriatului Strategic în sine și pe relațiile diplomatice, economice, culturale și de securitate comună pe care le promovează, iar titlul și panourile celebrează elementul uman, legăturile interumane care conectează România și SUA.

Kathleen Kavalec i-a felicitat pe suceveni și pe liderii locali pentru sprijinul acordat ucrainenilor

„Nu am ales cu ușurință acest titlu. “Noi, poporul” – primele cuvinte venerate ale preambulului Constituției noastre – dă tonul celui mai prețuit document al nostru.  Am simțit că acest titlu surprinde sentimentul fundației pe care se bazează întreaga noastră colaborare – românii și americanii lucrând împreună pentru a promova interesele și valorile noastre comune.  Referința la Constituție ne amintește, de asemenea, de libertate, democrație, precum și alte valori pe care românii și americanii le prețuiesc – valori pe care parteneriatul nostru și Alianța noastră încearcă să le păstreze și să le sporească.

Acest lucru este relevant mai ales în aceste vremuri când, chiar peste granița din apropiere, lumea se confruntă cu cea mai gravă amenințare la adresa acestor valori de la al Doilea Război Mondial și până în prezent. În vremuri tulburi, oamenii tind să aprecieze cel mai mult binecuvântările libertății și democrației.

Sunt întristată când mă gândesc la atrocitățile comise împotriva ucrainenilor prin agresiunea Rusiei – oameni forțați să-și părăsească locuințele, copii separați de familiile lor, case, sate și orașe distruse. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei este o manifestare violentă a nerespectării de către Putin a ordinii internaționale, întemeiate pe statul de drept, bazat pe cooperarea internațională, nu pe coerciție violentă.  Este cu atât mai important acum să evidențiem și să sărbătorim ceea ce putem realiza lucrând împreună, pentru a construi o lume mai sigură și mai prosperă pentru toți.

Facem asta susținând principii importante: protejarea și onorarea drepturilor omului, celebrarea diversității individuale, asigurând în același timp libertatea colectivă, funcționarea statului de drept și protejarea celor mai vulnerabili. Așa că sunt emoționată și inspirată de exemplul pe care românii, mai ales cei de aici, din Suceava, ni l-au dat tuturor prin sprijinirea generoasă a vecinilor ucraineni, oferindu-le asistență, protecție și servicii esențiale”, a transmis ambasadoarea SUA în România.

Ea a mulțumit sucevenilor care i-au ajutat „pe alții aflați în nevoie”, și i-a felicitat pe liderii locali pentru extraordinarul sprijin acordat Ucrainei și ucrainenilor.  „De asemenea, doresc sa felicit guvernul și poporul roman, pentru munca enormă depusă ca răspuns la această criză a refugiaților”, a precizat Kathleen Kavalec.

Între municipiul Suceava și Lansing, din statul Michigan va fi încheiat un parteneriat în cadrul programului „Orașe Surori”

Ambasadorul SUA în România a precizat că este încântată de programul „Orașe Surori”, prin care va fi semnat un acord între Suceava și Lansing, din statul Michigan, și care spune multe despre angajamentul Sucevei de a promova pacea și de a sprijini dezvoltarea comunității sale. „Bucovina este un tărâm al comorilor culturale și al tradițiilor de mult păstrate și are atât de multe valori din care toți putem învăța. Acest acord reprezintă o mărturie a angajamentelor Parteneriatului nostru Strategic: respect reciproc, înțelegere și cooperare prin afaceri și comerț, precum și programe de schimb educațional și cultural. Aștept cu nerăbdare să văd cum această inițiativă contribuie la consolidarea pe mai departe a relațiilor noastre bilaterale.

Vă asigurăm că veți avea întotdeauna un partener în Statele Unite ale Americii. Prezența dumneavoastră aici, astăzi, este o dovadă a parteneriatului neîntrerupt dintre națiunile și popoarele noastre. Aștept cu nerăbdare următorii 25 de ani și sper să vă bucurați de expoziție”, a încheiat Kathleen Kavalec.

Mesajul ambasadoarea SUA în România de la Suceava: „Bucovina este un tărâm al comorilor culturale și al tradițiilor de mult păstrate și are atât de multe valori din care toți putem învăța” (FOTO), 7.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava