MOPAN Suceava

Prințul Nicolae s-a arătat ”profund întristat” de moartea IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților și a transmit condoleanțe Bisericii Ortodoxe Române, enoriașilor din arhiepiscopie și familiei îndoliate. ”Sunt profund întristat la aflarea trecerii la cele veșnice a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Îi datorez întâlnirea mea de acum 28 de ani, de Sfintele Paști, cu poporul român și cu Regele Mihai, bunicul meu. Atunci, la Putna, am trăit înțelegerea că bunicul meu era Regele românilor. Deși mi se spusese că sunt nepotul Regelui Mihai, la Putna, apoi la București și la Curtea de Argeș, mi-am întâlnit Regele și rădăcinile. Sunt imagini pe care le voi purta cu mine toată viața. Slujba de la Mănăstirea Putna, momentul în care bunicul meu și ÎPS Pimen s-au rugat la mormântul lui Ștefan cel Mare, intrarea Regelui pe Ușile Împărătești în Altar, clipa când Regele Mihai a primit Sfânta Lumină din mâna părintelui Pimen, mulțimea care își aclama Regele venit din lungul exil. Un preot m-a îmbrăcat cu un veștmânt diaconesc și m-a dus în brațe în Altar.

Îi sunt profund recunoscător ÎPS Pimen pentru bunătatea și dragostea cu care l-a chemat, l-a primit și l-a înconjurat pe Regele Mihai, ca și pe bunica mea, Regina Ana, mama mea, Principesa Elena și pe mine.

Transmit condoleanțe Bisericii Ortodoxe Române, enoriașilor din arhiepiscopie și familiei îndoliate!

Dumnezeu să-l odihnească în Împărăția celor Drepți!”, a transmis Prințul Nicolae.

 

Mesajul Prințului Nicolae la moartea IPS Pimen: ”Îi datorez întâlnirea mea de acum 28 de ani, de Sfintele Paști, cu poporul român și cu Regele Mihai, bunicul meu”, 9.6 out of 10 based on 14 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.6/10 (14 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava