MOPAN Suceava

Aproximativ 150 de mineri de la exploatarea de uraniu Crucea – Botușanu au refuzat să intre în subteran în această dimineață. Minerii au declanșat protestele și amenință că vor intra în greva foamei, nemulțumiți de faptul că nu și-au primit drepturile salariale. Cei 150 de mineri trebuiau să intre în mină în primul schimb, în mina de la Botușanu. Nemulțumiți că nu și-au mai primit banii pe lunile ianuarie, februarie și martie, minerii au mers prin subteran de la mâna Botușanu până la Crucea, unde la această oră protestează în fața sediului administrativ din această comună a Companiei Naționale a Uraniului.
Minerii acuză faptul că de la începutul acestui an au primit doar câte o sumă de 450 de lei de persoană. Mai mult, ortacii sunt nemulțumiți de faptul că în urmă cu circa două săptămâni au primit promisiuni că își vor primi banii restanți în cursul zilei de marți, 14 martie.
Aceasta după ce în urmă cu două săptămâni, aproape 100 de mineri de la exploatarea de uraniu Crucea – Botușanu s-au deplasat la București, unde au protestat în fața sediului central al CNU, în timp ce colegii lor rămași acasă au refuzat să intre în subteran. La vremea respectivă, reprezentanții minerilor suceveni, împreună cu liderii sindicali de la București s-au întâlnit atât cu șefii Companiei Naționale a Uraniului, cât și cu secretarii de stat din Ministerul Energiei, la finalul discuțiilor primind asigurări că își vor primi banii în cursul săptămânii trecute.
Cum acest lucru nu s-a întâmplat, minerii au reluat astăzi protestele, unii dintre ei vrând să intre în greva foamei.
Tot astăzi, la București se poartă discuții între conducerea companiei, lideri sindicali și oficiali guvernamentali pentru găsirea unei soluții prin care minerii să-și poată primi banii. În caz contrar, așa cum au anunțat cei care protestează la Crucea, minerii suceveni sunt deciși să plece la București pentru a protesta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava