Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministrul dezvoltării, Adrian Veștea, a declarat, astăzi, că Suceava este unul dintre județele care stă foarte bine la numărul de proiecte aprobate și finalizate. Prezent la Suceava alături de șeful administrației județene Gheorghe Flutur pentru a semna 20 de contracte noi de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, ministrul Adrian Veștea a făcut referire la proiectele derulate prin Ministerul Dezvoltării. Astfel, el a arătat că prin PNDL 1 și 2 județul Suceava a avut o finanțare totală de 1,513 miliarde de lei. „Au fost 482 de proiecte semnate de către comunitățile din județul Suceava. Dintre aceste proiecte, 369 au fost finalizate și avem recepții finale la ele, cu un buget de 1,325 miliarde de lei. Mai avem un rest de decontat de 188 de milioane de lei, ceea ce ar însemna că în prezent putem spune avem în județ un progres de 88%. Mai avem 12 % de implementat pentru a putea finaliza Programul Național de Dezvoltare Locală, ceea ce se poate realiza până la finele anului următor. Este un progres foarte bun pentru că mă uit peste astfel de statistici la nivelul tuturor județelor și vreau să vă felicit pe toți cei care ați fost beneficiarii acestui program pentru că v-ați făcut foarte bine treaba și am avut aici un grad de absorbție foarte bun”, a declarat Adrian Veștea. El a făcut referire și la Programul „Anghel Saligny”, precizând că președintele CJ Suceava și prim-vicepreședintele PNL, Gheorghe Flutur, a fost unul dintre cei mai mari susținători ai unui astfel de program prin care comunitățile locale să poată beneficia de investiții în drumuri, apă, canalizare și rețele de gaz metan.

El a arătat că prin acest program în județul Suceava sunt 148 de proiecte cu o valoare de 1,663 miliarde de lei. „Din cele 148 de proiecte care au fost validate prin ordin de ministru, avem 84 de proiecte care au contractele semnate. Vorbim de o sumă contractată de 903 milioane de lei și avem și contracte pentru care a început deja decontarea”, a afirmat Adrian Veștea, care a mai adăugat: „ca și apreciere, urmărind statisticile de la Ministerul Dezvoltării putem spune că județul Suceava este unul dintre județele care și la acest capitol stă foarte bine”. Ministrul dezvoltării a mai spus că și prin PNRR mai sunt alte 240 de contracte semnate în județul Suceava în valoare de 1,06 miliard de lei, bani care vor ajunge pe diverse componente, respectiv „valul renovării”, fondul local, turism, cultură și educație.

„Și pe CNI avem 81 de investiții contractate în valoare de 959 milioane de lei. Aici sunt diverse obiective aflate în diverse stadii. Și vreau să mă opresc la trei dintre ele, respectiv reabilitarea Palatul Administrativ din Suceava, care a fost afectat de un incendiu, Sala Polivalentă din Suceava, cu 5.000 de locuri, un proiect de 144 de milioane de lei și consolidarea și reabilitarea ansamblului de clădiri al Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou din Suceava, clădire monument istoric, clasa A, proiect în valoare de 100 de milioane de lei”, a declarat ministrul dezvoltării.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava