Concert pascal
MOPAN Suceava

Astăzi, 15 septembrie 2023, Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, a efectuat o vizită de lucru la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, alături de domnul Președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și de Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu. Delegația a fost întâmpinată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, de precuviosul părinte vicar administrativ, Arhim. Paraschiv Dabija și de consilieri ai Centrului Eparhial. Vizita a avut drept scop principal evaluarea stadiului lucrărilor de reabilitare și restaurare a bisericii Sfântul Gheorghe a Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava.

De-a lungul vizitei, Ministrul Dezvoltării a avut ocazia să discute cu reprezentanții mănăstirii și ai echipei de constructori despre progresele înregistrate în cadrul proiectului de renovare. Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava este una dintre importantele monumente spirituale ale României și monument UNESCO, iar eforturile de a o restaura și conserva pentru generațiile viitoare sunt deosebit de apreciate.

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a vizitat șantierul mănăstirii, unde a avut ocazia să vadă personal munca complexă desfășurată pentru a readuce acest loc sfânt la strălucirea sa inițială.

La finalul vizitei, Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, a fost onorat cu Ordinul Eparhial „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” pentru mireni, în semn de recunoaștere a implicării sale deosebite în promovarea valorilor culturale și religioase ale României. Acest ordin reprezintă un simbol al legăturii strânse dintre Biserică și statul român în susținerea proiectelor de restaurare și conservare a patrimoniului cultural și spiritual al țării noastre.

Ministerul Dezvoltării și-a reafirmat angajamentul ferm de a susține astfel de proiecte de importanță națională și continuă să colaboreze cu instituțiile bisericești și culturale pentru a conserva și pune în valoare moștenirea culturală a României.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava