MOPAN Suceava

În cadrul vizitei de lucru efectuată la Bruxelles, doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a avut o întâlnire cu domnul Jyrki Katainen, vicepreședinte al Comisiei Europene, responsabil cu Ocuparea Forței de Muncă, Creștere Economică, Investiții și Competitivitate.

Cei doi oficiali au discutat, printre altele, despre creșterea vizibilității Fondului European de Investiții Strategice (EFSI) în România, îmbunătățirea accesului la finanțare pentru sectorul IMM-urilor și despre utilizarea combinată a granturilor și a finanțării din EFSI.

Doamna Plumb a arătat că finanțarea IMM-urilor din EFSI este o prioritate pentru România, în sectoare cheie precum agricultura, cel forestier sau turismul.

Referitor la politica de coeziune, ministrul român a arătat că țara noastră dorește o politică  ambițioasă post-2020, cu un buget pe măsură.

Vicepreședintele Katainen a subliniat, la rândul său, importanța continuării politicii de coeziune, EFSI și fondurile ESI fiind complementare. A adăugat că, pentru România, îmbunătățirea capacității administrative și sustenabilitatea proiectelor de importanță strategică națională ar trebui să reprezinte o prioritate.

La Bruxelles, în programul ministrului delegat pentru Fonduri Europene a fost prevăzută o întâlnire și cu doamna Elzbieta Bieńkowska, comisar european pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri. Doamna Plumb a transmis, în cadrul întrevederii, angajamentul ferm al Guvernului României în ceea ce privește implementarea măsurilor necesare pentru creșterea absorbției fondurilor europene, inclusiv cele legate de implementarea strategiei naționale în domeniul achizițiilor publice, agreată cu Comisia Europeană.

Comisarul Bieńkowska a apreciat calitatea strategiei naționale pe achiziții publice pentru România și a arătat că absorbția și buna utilizare a fondurilor ridică provocări majore legate de îndeplinirea condiționalităților ex-ante pe achiziții publice.

Dialogul între Comisie și autoritățile române va continua pentru asigurarea de progrese semnificative până la autoevaluarea prevăzută pentru luna iunie 2017.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava