Concert pascal
MOPAN Suceava

În cursul acestei zile la nivelul Poliției Municipiului Suceava au fost sesizate două furturi de auto, în jurul orei 17:45, reușindu-se prinderea în flagrant a autorului după o urmărire în trafic cu autospeciala și ulterior, urmărire pedestra. Astfel, în jurul orei 12:15 un bărbat a sesizat faptul că a lăsat aututurismul parcat în proximitatea unui local public din cartierul Obcini, municipiul Suceava, neasigurat și cu cheile în contact, iar la revenire a constatat că autoturismul a fost sustras. Ulterior, în jurul orei 17:15, un alt bărbat a sesizat faptul că a lăsat pentru scurt timp mașina pe care o are în exploatare la o unitate tip fast-food de pe strada Curtea Domneasca din municipiul Suceava, de asemenea neasigurata și cu cheile în contact, la revenire observând cum autorismul s-a pus in mișcare în viteză, fără a avea timp sau posibilitatea să intervină.

De îndată au fost alertate prin stație toate echipajele din serviciu, fiind stabilite puncte de interceptare prin structura de ordine publică și echipaje de urmărire din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava.

La scurt timp vehiculul sustras a fost reperat pe un bulevard în zona centrala a municipiului, reușindu-se blocarea acestuia prin echipaj rutier. În acel moment, șoferul a coborât din autoturism și a fugit prin curțile unor imobile și prin zona campusului universitar, fiind însă urmat pedestru de către polițiști care au procedat la urmărirea acestuia.

Atât polițiștii rutieri cât și cei de ordine publică s-au coordonat permanent prin stațiile de emisie recepție, fiind monitorizată direcția de deplasare și asigurandu-se blocarea tuturor căilor de acces, astfel încât după cca. 800 metri s-a reușit imobilizarea fugarului și încătușarea sa în condiții de maxima siguranță, fără incidente.  S-au efectuat somații verbale însă nu s-a scos armamentul din toc și nu s-a formulat în niciun moment ipoteza de utilizare a armamentului întrucât silueta fugarului genera suspiciuni cu privire la potențiala sa minoritate, iar zonele în care s-au desfășurat activitățile erau intens populate la acel moment.

Tânărul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Suceava, stabilindu-se că are 17 ani și este din orașul Milișăuți. Tânărul nu este posesor de permis de conducere și fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.  S-a întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis și furt calificat, urmând a se dispune măsuri procesuale, după consultarea procurorului de caz.

Modul gradual, echilibrat și profesionist de intervenție al polițiștilor a dus la evitarea unei potențiale tragedii, situația prezentând un risc deosebit atât pentru minorul implicat cât și pentru alți cetățeni.  Atragem încă o dată atenția asupra problematicii delicventei juvenile și rolului familiei în conștientizarea de către minori a consecințelor în plan juridic și personal asociate comportamentului de tip delictual.

Minor de 17 ani din Milișăuți care a furat două mașini din Suceava prins de polițiști după o urmărire în trafic și un sprint pe o distanță de 800 de metri, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava