Concert pascal
MOPAN Suceava

Momente unice s-au consumat luni, 15 ianuarie,  la Muzeul de Istorie din Suceava de Ziua Culturii Naționale. Consiliul Județean și Muzeul Național al Bucovinei au oferit ordinul ”Meritul Bucovinei” pictorului Liviu Suhar, sculptorului Ion Mândrescu și dr. Reiner Vollkommer director al Muzeului Național Liechtenstein – Vaduz ”pentru ceea ce înseamnă și dăruiesc culturii naționale și universale”. Distincția le-a fost înmânată de vicepreședintele Consiliului Județean, Vasiel Tofan. Amfitrionul manifestării, directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a ținut să sublinieze că directorul Muzeului Național din Liechtenstein a fost cel care a facilitat o expoziție a operelor celor doi mari sculptori ai județului Suceava, Ion Irimescu și Ion Mândrescu, expoziție care a fost vizitată de 12.000 de oameni. El i-a mulțumit personal lui Rainer Vollkommer pentru toată colaborarea cu Muzeul Național al Bucovinei.

Tot la Muzeul de Istorie din Suceava în prezența unui numeros public a avut loc lansarea cărții memorialistice „Cristofor Simionescu. Gânduri și memorii”. Volumul a fost îngrijit și pregătit de nepoata Bogdana Simionescu, care a fost prezentă la eveniment unde a vorbit despre bunicul ei și a oferit autografe. De față a fost și fiul lui Cristofor Simionescu, academician Bogdan Simionescu, dar și alți invitați. Cristofor Simionescu s-a născut la Dumbrăveni în 1920 și a fost rector al Institutului Politehnic ”Gheorghe Asachi” din Iași timp de 23 de ani, din 1953-1976. În perioada 1970-2000, a fost director al Institutului de Chimie Macromoleculară ”Petru Poni”, fiind fondatorul școlii de știința polimerilor din România.

”Mulțumiri pentru prezență și discurs de suflet despre savantul de vârf, „mintea spațială” (așa cum l-au numit, în discursurile lor, pe omul, savantul, academicianul Cristifor Simionescu) – doamnei dr. ing. Valeria Harabagiu, director al Institutului de Chimie Macromoleculară “Petru Poni” Iaşi, domnului prof. univ. dr. ing. Daniel Condurache, membru corespondent al Academiei Române și, nu în ultimul rând, descendenților Dinastiei Culturale a Simioneștilor – doamna dr. Bogdana Simionescu, nepoată și  fiul – Academician Bogdan C. Simionescu, inginer chimist, doctor în științe chimice”, a transmis Emil Ursu.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava