Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Fălticeni a găzduit, la finalul săptămânii trecute un moment festiv în cadrul căruia municipalitatea a semnat acordurile de parteneriat cu orașele Chieri (provincia Torino), din Italia și Soroca, din Republica Moldova. Semnarea acordurilor de cooperare a avut loc în sala de Consiliu Local a primăriei, în prezența primarului din Fălticeni, Cătălin Coman și a primarilor din cele două orașe, Alessandro Sicchiero, primarul oraşului Chieri și Lia Pilipeţchi, primarul municipiului Soroca. La eveniment au mai fost prezenți invitați și din orașul Kėdainia, din Lituania, respectiv şeful Diviziei de cultură şi sport a districtului Kėdainiai, Kęstutis Stadalnykas, consilieri locali, directorii de școli și oameni de afaceri. La semnarea acordurilor de cooperare au participat și senatorul George Mîndruță, viceprimarul Constantin Bulaicon, administratorul public al municipiului, Alexandru Rădulescu, directori de școli și consilieri locali.

În cuvântul său, primarul Cătălin Coma a spus că prin semnarea celor două acorduri de cooperare se vor întări relațiile culturale și economice cu toate celelalte localitățile înfrățire cu municipiul Fălticeni, respectiv Wołomin – Polonia, Kėdainiai – Lituania, Soroca – Republica Moldova şi Chieri – Italia. „Sunt lucruri frumoase care se întâmplă în aceste patru comunităţi şi sunt convins că întâlnirile noastre vor aduce beneficii pentru localitățile noastre şi locuitorii lor. Suntem în Uniunea Europeană și aşteptăm şi Republica Moldova în Uniunea Europeană. Relaţiile noastre de prietenie se vor concretiza în proiecte culturale, artistice, economice, sportive pentru toţi locuitorii noştri. Să fie într-un ceas bun aşa cum se spune în România şi vă asigur că veţi fi oricând bineveniţi la Fălticeni dumneavoastră şi locuitorii din localităţile dumneavoastră”, a spus Cătălin Coman. După semnarea acordurilor, reprezentanții tuturor orașelor și-au oferit cadouri reprezentative pentru fiecare regiune în parte.

Prezent la evenimentul de la Primăria Fălticeni, senatorul George Mîndruță a felicitat inițiativa municipalității de a semna acorduri de cooperare cu localităţi din Italia, Moldova, Polonia şi Lituania. El a apreciat dezvoltarea relaţiilor dintre comunităţi, încurajarea cooperării şi schimbul de bune practici în domenii de interes comune pentru fiecare regiune în parte.

Cooperarea dintre municipiul Fălticeni şi oraşul Chieri, provincia Torino, are la bază o iniţiativă a Consulatului General al României la Torino, având ca scop întărirea relaţiilor de cooperare româno – italiene între comunităţile locale. Parteneriatul dintre cele două orașe vizează dezvoltarea cunoaşterii reciproce şi prietenia dintre locuitori celor două aşezări, oferind acestora oportunitatea de a descoperi valoarea conferită de diversitatea culturală în Uniunea Europeană. Prin semnarea acestui acord, părţile îşi propun să dezvolte relaţiile dintre propriile lor comunităţi, printr-o activă participare la nivel local, respectiv să încurajeze cooperare între localităţi şi schimbul de bune practici în domenii de interes comun cum ar fi protecţia mediului, oraşe inteligente, schimburi între administraţiile publice locale, activităţi economice de interes comun, turism, cultură şi sport, sănătate publică, educaţie.

De asemenea, cooperarea dintre Municipiul Fălticeni, România şi Municipiul Soroca, Raionul Soroca din Republica Moldova, are la bază o iniţiativă a Primăriei şi Consiliului Local Soroca. După mai multe vizite și întâlniri ale membrilor Rotary Club Fălticeni cu reprezentanții Primăriei Soroca și Raionului Soroca, în luna mai, primarul municipiului Soroca, doamna Lilia Pilipeţchi, propune înfrăţirea între cele două localităţi pentru a putea avea un schimb de experienţă atât cultural, educaţional, sportiv, cât şi economic, mai ales că există multe asemănări între cele două localităţi.

Prin încheierea acestui acord de cooperare, administraţiile publice şi deliberativele locale din Fălticeni şi Soroca vor promova proiecte de dezvoltare în mai multe domenii de interes reciproc (administraţie, comerţ, cultură, mediu, transporturi, amenajare teritorială, utilităţi publice, asistenţă socială, transport public) şi vor efectua schimburi de bune practici şi de experienţă între serviciile specializate din cadrul primăriilor şi instituţiilor locale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava