Concert pascal
MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, este de părere că 2014 va fi benefic pentru autorităţile publice locale. În acelaşi timp, Cătălin Nechifor consideră că autorităţile locale ar trebui să fie mult mai deschise pentru atragerea investiţiilor private. El a spus că acest an a fost unul cu dificultăţi mari şi cu greutăţi cauzate de mai multe greşeli din trecut. „Cu toate acestea am reuşit să ne atingem câteva ţinte importante din punctul de vedere al bugetului naţional şi al macro-stabilităţii economice. Una dintre ţintele asumate şi în campanie, şi care a fost rezolvată a fost cea legată de creşterea salariilor în sistemul bugetar, măsură de care au beneficiat 1,2 milioane de persoane. De asemenea, pensiile au crescut în această perioadă. După trei ani în care au fost îngheţate, e prima dată când pensiile au crescut, pe parcursul acestui an, şi vor urma să crească şi din 2014”, a declarat Cătălin Nechifor. El a mai spus tot în acest an au fost diminuate arieratele, la nivel naţional fiind plătită o sumă de 2,6 miliarde de lei, în timp ce administraţiile publice locale au achitat circa un miliard de lei.
„Şi cred că modul în care am gândit din punct de vedere financiar anul 2013, unul complicat, ne-a permis să repornim sistemul public românesc, care în condiţiile în care s-ar fi continuat politicile din trecut, cred că intra într-o zonă de colaps, din care, din păcate, nu mai aveam resurse de dezvoltare ulterioară”, a mai spus Cătălin Nechifor. El a precizat că anul 2014 va fi benefic pentru autorităţile publice locale, având în vedere că va exista un nou început pentru finanţările europene. În acest sens, Nechifor a subliniat că printr-o decizia a Parlamentului European, România va avea la dispoziţie încă un an pentru cheltuirea sumelor alocate de Uniunea Europeană în exerciţiul financiar 2007 – 2013.
Nechifor a subliniat că din punctul său de vedere, România nu va avea de câştigat foarte mult dacă va merge în continuare exclusiv pe investiţii publice. „Cred că e momentul în care România să fie deschisă pentru investiţii, e momentul în care şi autorităţile publice să fie mai conştiente de nevoia de a crea locuri de muncă, şi de a crea condiţii pentru implantarea de afaceri la nivel local. Iar poliţia noastră, a Consiliului Judeţean Suceava este una una foarte categorică, deschisă spre viitor şi spre o relaţie transparentă şi corectă cu mediul privat de afaceri”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava