Concert pascal
MOPAN Suceava

O mireană vrea să știe de la IPS Calinic de ce sunt puși în calendar cei 14.000 de prunci uciși de Irod și de ce pe 29 decembrie și nu în altă zi.

”Episodul uciderii celor 14.000 de prunci la porunca regelui Irod (chiar dacă raportat la populația de atunci din orașul Betleem numărul a fost mult mai mic) este consemnat de Biserica Ortodoxă în data de 29 decembrie (alte Biserici creștine pomenindu-i la alte date) în contextul sărbătoririi nașterii după trup a Fiului lui Dumnezeu pentru a evidenția pe de o parte ostilitatea lumii în care S-a născut Hristos, și pe de altă parte scopul Întrupării Sale –  asanarea răului și mântuirea oamenilor – care nu se poate realiza decât prin jertfă. De altfel, în calendarul creștin-ortodox zilele de 27, 28 și 29 decembrie sunt închinate pomenirii a numeroși mucenici, care au fost uciși dintr-o singură vină – credința în dreptatea lui Dumnezeu.

În general, ziua pomenirii liturgice a unui sfânt este ziua martiriului acelui sfânt sau cea a strămutării sale la cele veșnice”, a răspuns IPS Calinic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava