MOPAN Suceava

O enoriașă i-a scris arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, de la care vrea să știe dacă o femeie poate fi spovedită de soțul ei preot sau dacă acesta își poate boteza proprii copii. ”Vă rugăm să ne lămuriți cu privire la limitarea canonică a serviciilor religioase pe care le poate săvârși un preot pentru membrii familiei sale. De pildă, spovedania prezbiterei la soțul ei preot este canonică? Taina Botezului asupra propriilor copii este permisă? Din ce motiv nu este permisă?”, a întrebat enoriașa.

”Nu cunosc interdicții canonice legate de Sfintele Taine primite de preot la hirotonie. Din motive de jenă nu este recomandat ca soția să se spovedească soțului ei, preot, fiind în familie. Duhovnicului trebuie să-i mărturisești până și gândurile. Același lucru se întâmplă și în cazul copiilor preoților. Dar, vă asigur că sunt foarte mulți preoți care-și spovedesc soțiile și copiii”, a răspuns IPS Calinic.

O enoriașă vrea să știe dacă o femeie se poate spovedi la soțul ei preot. IPS Calinic: ”Din motive de jenă nu este recomandat dar sunt foarte mulți preoți care-și spovedesc soțiile și copiii”, 7.0 out of 10 based on 30 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (30 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava