Concert pascal
MOPAN Suceava

Pe 14 iunie, la Tribunalul București, a avut loc procesul în care Niculina Stoican a fost data în judecată de către Olguța Berbec după ce aceasta i-ar fi furat piesa. Surse apropiate celor două cântărețe au mărturisit pentru Click! că cele două soliste au fost puse față în față de magistrați și interogate cu privire la piesa „Dragoste veche și nouă”. Olguța le-a spus ca i-ar fi dat-o cu drag dacă o cerea, dar Niculina a ținut-o pe a ei, însă, la un moment dat, a recunoscut că a luat piesa cu bună știință, dar asta pentru că a considerat că ar fi „culeasă din folclor”.

Iată că pe 14 iunie a avut loc înfățișarea la Tribunalul București, și pentru că era ultimul dosar, cele două soliste au fost nevoite să aștepte pe holuri vreo patru ore, apoi încă trei ore în sala de judecată, unde magistrații le-au adresat întrebări fiecăreia dintre ele, încercând să afle cine- ce a furat. Se pare că atmosfera a fost extrem de tensionată, mai ales că interogatoriul a fost unul crâncen. Olguța a depus dovezi prin care arată autenticitatea piesei sale și, mai ales, a contat faptul că melodia „Dragoste veche și nouă” este înscrisă la Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, unde și apare ca autor al liniei melodice și versurilor, și mai ales, primește bani din drepturi de difuzare a acesteia, notează click.ro.

Niculina, la rândul ei, s-a apărat și a spus că nu a auzit niciodată piesa Olguței Berbec, iar piesa pe care ea însăși o interpretează îi aparține și este culeasă din folclor. Numai că la întrebarea magistratului „sunteți de acord că linia dumneavoastră melodică e identică cu cea a piesei Olguței Berbec?”, Niculina a spus „DA”!

Iată că în aceste sens, pentru ca decizia judecătorilor să fie una corectă și onestă, în data de 13 septembrie, 3 experți de la Institutul de Muzică vor analiza și vor considera dacă piesa Niculinei e de proveniență din folclor sau sustrasă de la Olguța.

Citește articolul complet pe: https://click.ro/vedete/vedete-romanesti/olguta-berbec-si-niculina-stoican-fata-in-fata-la-638399.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava