Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul din Siret, Adrian Popoiu, a anunţat astăzi că Ministerul Dezvoltării Regionale a emis ordinul prin care s-a acord titlul de parc industrial pentru acest oraş. Adrian Popoiu a declarat că titlul de parc industrial a fost acordat societăţii care îl va administra, Industrial Park East European Border. Adrian Popoiu a ţinut să sublinieze faptul că acesta este primul parc industrial din judeţul Suceava şi al şasele din zona Moldovei. Popoiu a arătat că după primirea acestui titlu urmează o perioadă de promovare a parcului, în rândul potenţialilor investitori, precum şi amenajarea efectivă a zonei în care va funcţiona, atât cu fonduri europene, cât şi guvernamentale. „Proiectul prin care va fi extinsă reţeaua de canalizare către parcul industrial este aprobat deja prin PNDL şi urmează să accesăm fonduri pentru amenajarea centrul administrativ şi a celui de afaceri şi a drumurilor drumurile de interior. De asemenea, pentru promovarea acestui parc am avut deja o discuţie în ideea promovării comune a parcului nostru şi a Parcului Integrat de Industrie Alimentară Suceava – Botosani, aflat pe agenda domnului Gheorghe Flutur”, a spus primarul oraşului Siret.

El a precizat că scopul imediat al înfiinţării parcului industrial din Siret este atragerea de investitori în oraș, prin acordarea unor facilități de ordin edilitar, respectiv accesul la infrastructură, şi fiscal, în limitele prevazute de legislația specifică parcurilor industriale, dar şi de cea care guvernează acordarea ajutoarelor de stat.

Adrian Popoiu a explicat că avantajele pentru Siret sunt pe termen mediu şi lung, odată direct, prin crearea de noi locuri de muncă şi de noi surse de venit la bugetul local, respectiv impozite şi taxe locale, dar şi impozit pe venit sau impozit pe profit, dar şi indirect, prin revitalizarea oraşului odată cu dezvoltarea economică a acestuia. Popoiu a precizat că dezvoltarea economică a oraşului va avea ca efect creşterea numărului de salariaţi, scăderea şomajului, dar şi creşterea puterii financiare a locuitorilor Siretului.

„Pentru acest parc industrial ne gândim să atragem firme care să administreze antrepozite vamale, parcuri logistic şi alte activităţi, şi ne gândim inclusiv la inovare tehnologică”, a mai spus Popoiu.

El a mai adăugat că viitorul parc industrial va fi amenajat pe o suprafaţă de 16 hectare de teren situat în apropierea graniţei cu Ucraina. Popoiu a precizat că ideea înfiinţării acestui parc industrial a pornit încă din anul 2008, dezvoltarea unei zone de afaceri urmând să aibă numeroase avantaje pentru oraşul Siret. El a arătat că parcul industrial va fi împărţit în trei sectoare, unul pe care va fi amenajat un parc logistic, unul pentru un antrepozit vamal şi al treilea cu spaţii economice şi industriale pentru agenţii economici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava