Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Siret intenţionează să deschidă un parc industrial în apropierea vămii cu Ucraina. Anunţul a fost făcut de primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, care a precizat că specialiştii primăriei au lucrat în ultimii doi ani pentru întocmirea documentaţiei necesare pentru înfiinţarea acestui parc. „Este o documentaţie foarte complexă, iar elaborarea acesteia ne-a luat aproape doi ani, însă acum ne apropiem de final. Obţinerea statutului de parc industrial nu înseamna însă ca automat vor veni la Siret un număr foarte mare de firme”, a spus Adrian Popoiu. El a subliniat însă că după obţinerea statutului de parc industrial va fi necesară o intensă activitate de promovare pentru a-i convinge pe potenţialii investitori ca oraşul Siret merită să fie luat în calcul, chiar dacă nu este nici în Transilvania și nici lângă București sau Ploiești. Adrian Popoiu a precizat că parcul industrial ar urma să fie amenajat pe o suprafaţă de aproape 16 hectare de teren.

El a explicat că pe acest teren vor putea fi construite atrepozite vamale, un parc logistic, dar şi spaţii pentru producţie. „Investitorii care vor veni la Siret ar avea ca avantaje apropierea de vamă, de Ucraina şi de Drumul European 85. dar cel mai important dintre acestea este apropierea de Ucraina, pentru că vrem să transformăm acest parc industrial într-o limită estică pentru afaceri cu statele care nu sunt în Uniunea Europeană”, a spus primarul oraşului Siret. El a spus că noul parc industrial a început să fie promovat deja în rândul potenţialilor investitori.

Adrian Popoiu a precizat că a participat recent la Forumul economic China ( Ningbo ) – România care a avut loc la Bucureşti, eveniment organizat de Ambasada Republicii Populare Chineze şi Departamentul pentru Investiţii Străine al Guvernului României. Popoiu a precizat că acesta forum este primul eveniment de anvergură realizat de Guvernul României împreună cu partenerii chinezi în ultimii 5 ani.

De precizat că la acest eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai mai multor firme private, Siretul fiind singura localitate din judeţul Suceava invitată la lucrările forumului.

„Am prezentat domnilor Wang Jianhou, viceprimarul din Ningbo, Chen Xiuzhong, directorul Comisiei Municipale de Comerţ din acest oraş, şi domnului Kong Weiwei, directorul Biroului pentru Afaceri Străine Ningbo oportunităţile de investiţii în orașul Siret. De asemenea am mai avut discuţii şi cu domnul Viorel Ciocoiu, şeful Direcţiei pentru Investiţii Străine din Guvernul României, şi cu domnul Christophe Stroobant, din partea Alinso Industrial Park din Ploieşti, iar în perioada următoare le vom trimite acestora informaţii detaliate cu privire la oraşul Siret”, a ţinut să precizeze Adrian Popoiu.

El a spus că în cadrul forumului s-au prezentat posibilităţile de investiţii în România, precum şi posibilităţile de cooperare între oraşul Ningbo din China şi România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava