MOPAN Suceava

Orientarea profesională este considerată esențială în rândul tinerilor din Uniunea Europeană unde rata de angajare a tinerilor este foarte scăzută, conform studiului publicat de McKinsey&Company. Un sfert din tinerii sub 25 de ani din Uniunea Europeană suferă de lipsa de competențe necesare pentru piața muncii de azi și cea din viitor.

Programul gratuit FUTURE – Construiște cu pasiune vine ca soluție pentru studenții – profesorii – angajatorii din România care doresc să se pregătească pentru viitorul din piața muncii și să ajute participanții să se cunoacă mai bine și să își dezvolte competențele necesare. Alături de compania SYKES part of Sitel Group®, programul FUTURE ajută studenții să se pregătească pentru primul loc de muncă, iar profesorii învață noi metode de predare și colaborează direct cu piața muncii.

Peste 680 de studenți și profesori din toată țara au aplicat la cel mai complex program de orientare în carieră FUTURE – Construiște cu pasiune realizat alături de partenerul SYKES part of Sitel Group® în această perioadă. Programul se află la a 6-a ediție și a ajutat peste 550 de tineri, profesori universitari și angajatori să se pregătească pentru viitorul în carieră în ultimii 4 ani.

„Cine sunt? Unde mă pot angaja? – acestea sunt întrebări reale pe care studenții de azi le au atunci când termină o facultate. Programul FUTURE acoperă prăpastia dintre sistemul educațional și piața muncii și ajută toți cei 3 piloni implicați.” declară Mădălina Hodorog, co-fondatorul programul FUTURE, facilitator și antreprenor în educație.

Orientarea în carieră se face diferit

Programul nu folosește metodele clasice de predare și, ca în fiecare ediție, îmbrățișează metodele de educație non-formală care implică doar activități practice cu accent pe:

  • A înțelege concret piața muncii
  • Descoperirea punctelor forte
  • Descoperirea și dezvoltarea de noi competențe hard și soft
  • Construirea unui CV
  • Simularea unui interviu de angajare
  • Simularea pieței muncii și modul în care companiile lucrează azi

„Nu folosim deloc prezentări de tip PowerPoint, nu avem speakeri. Lucrăm doar în activități practice unde studenții, profesorii și angajatorii colaborează și se dezvoltă împreună” continuă Mădălina Hodorog care a dezvoltat 8 programe diferite cu accent pe carieră și viitor. „Scopul este să ne descoperim cu toții pasiunea și să dăm un sens vieții”, continuă Mădălina.

Această abordare practică îi ajută pe studenți să se cunoască mai bine, să își identifice punctele forte și să își dezvolte competențele de viață. În același timp, profesorii văd direct cum sunt implementate metodele de predare interactive, văd reacția studenților, au discuții directe cu angajatorii și îi pregătesc astfel pe tineri pentru viitor.

Un alt tip de educație – Soluția pentru a face trecerea de la facultate la primul loc de muncă

„O abordare dinamică, o perspectivă asupra predării care îmbină metode tradiționale și moderne pentru a atinge un scop bine definit anume de a-i face pe studenți să devină cu adevărat parte a procesului educativ. În același timp, ocazia ideală de a vedea că există multe cadre didactice preocupate de amprenta pe care o lasă asupra viitorilor specialiști din domeniile de competență”, declară unul din profesorii universitari participanți în program.

„Pe parcursul sesiunilor am început să îmi dezvolt o multitudine de competente soft precum comunicarea, atenția la detalii și lucrul în echipă. De asemenea, implicarea în activițățile proiectului m-a ajutat să am o idee concretă referiotare la cum va arăta primul job, ceea ce este esenșial pentru noi studenții!” relatează Andrei Feraru, student alumni FUTURE.

Construiește cu pasiune – Ediția 6 se desfășoară timp de 6 luni la nivel național

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune se desfășoară în formatul online și include sesiuni de training săptămânale cu studenții înscriși în program, sesiuni de orientare în carieră, precum și întâlniri de lucru cu profesorii universitari ce aprofundează noi metode de predare și înțeleg piața muncii.

Programul a ajutat peste 550 de studenți și profesori universitari în ultimele 5 ediții pentru a face trecerea de la facultate la piața muncii sau pentru a aprofunda noi metode de predare. Mai multe detatlii: www.madalinahodorog.ro/future

SYKES este acum parte din Sitel Group®. Fiind unul dintre cei mai mari furnizori globali de produse și soluții pentru experiența clienților (CX), Sitel Group® ajută companiile să construiască relații mai puternice cu clienții lor prin crearea de conexiuni reale. Cu 160.000 de angajați pe tot globul, compania conectează în siguranță brandurile cele mai iubite cu clienții lor de peste 8 milioane de ori în fiecare zi, în peste 50 de limbi. Mai multe detalii: https://www.sykes.com/romania/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava