Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donțu, a depus o propunere legislativă pentru transferul Parcului Șipote din Suceava în domeniul public al municipiului. Proiectul a fost inițiat împreună cu senatorul PSD Tituș Corlățean. Inițiativa legislativă prevedere transmiterea unor terenuri în suprafață totală de 65,1 hectare, reprezentând trupul de pădure „Șipote”, aflate în domeniul public al statului, din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Direcția Silvică Suceava, ca pădure parc, în domeniul public al municipiului Suceava, pentru amenajarea unei zone de agrement ce va constitui obiectul unui proiect european ce va fi realizat în parteneriat cu Zona Metropolitană Suceava. În expunerea de motive pentru susținerea acestui proiect de lege, inițiatorii explică faptul că această solicitare este motivată de faptul că transferul acestui teren este necesar pentru ca Zona Metropolitană Suceava, împreună cu Primăria și Consiliul Județean Suceava să atragă fonduri europene pentru o zonă de agrement, în condițiile în care aceasta se poate realiza doar dacă este amenajată ca pădure parc. „Trecerea terenului solicitat, din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a municipiului Suceava ar putea fi realizată doar printr-un act normativ cu putere de lege, care, prin excepție de la prevederile Codului Silvic, să permită constituirea dreptului de proprietate”, a explicat Ovidiu Donțu.

El a mai spus că din documentațiile prezentate deja de autoritățile locale din județul Suceava rezultă că acestea intenționează să realizeze din fonduri europene un proiect de reabilitare a Cetății de Scaun a Sucevei, dar și a zonelor de protecție aferente. „În zonele de protecție aferente Cetății de Scaun se regăsește o suprafață de 65,1 hectare ce aparține fondului forestier. Proiectul de reabilitare poate deveni operațional, în sensul accesării de fonduri europene, doar în situația în care terenul pe care se va implementa proiectul se află în proprietatea sau administrarea solicitantului. Având în vedere reglementările în vigoare privind fondul forestier național, referitoare la calitatea RNP – Romsilva de unic administrator al fondului forestier domeniu public al statului, singura posibilitate de realizare a acestui proiect o reprezintă amenajarea acestuia ca pădure-parc și trecerea terenului în domeniul public al municipiului Suceava”, consideră inițiatorii acestui proiect de lege.
Ovidiu Donțu a precizat că în proiect se specifică în mod expres faptul că terenurile transmise în administrarea municipiului Suceava nu pot primi altă destinație decât cea de amenajarea a unei zone de agrement pe fonduri europene și proprii, iar în situația în care această prevedere nu se respectă, parcul Șipote revine de drept în administrarea RNP – Romsilva, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare.

Ovidiu Donțu a inițiat un proiect de lege pentru trecerea parcului Șipote la Zona Metropolitană Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava