Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Pacientul cu AVC care în această după amiază a fost adus de la Cluj la Suceava a fost tratat cu succes de medicii suceveni. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava, dr. Dan Teodorovici, procedura a fost efectuată cu succes reușindu-se extragerea cheagului de sânge, iar evoluția pacientului este bună până la acest moment. „Au mai fost solicitări din centre universitare dar este primul pacient care s-a încadrat în timp util pentru efectuarea trombectomiei”, a spus dr. Dan Teodorovici. El a precizat că echipa care a contribuit la acest succes a fost formată din medici din UPU, neurolog (dr Ana Burca, medic anestezist dr. Tiron Crina, radiologi intervenționiști dr. Cătălin Lulciuc și dr. Mircea Gabriel, asistenți Serediuc și Lucanu). „De precizat că pacientul a fost refuzat anterior de alte 5 centre de radiologie intervențională din cauza fie a lipsei chiturilor pentru efectuarea intervenției, fie din cauza lipsei de personal.

Reamintim că la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat cu elicopterul SMURD, de la Spitalul Județean de Urgență din Cluj, un pacient în vârstă de 47 de ani cu accident vascular cerebral ischemic acut. Simptomatologia pacientului a debutat astăzi la ora 11:30, iar la ora 14:00, la spitalul din Cluj a fost efectuată tromboliza, respectiv  administrare de medicamente care dizolva cheagul de sânge. Având în vedere că nu s-a înregistrat o ameliorare semnificativă a simptomatologiei s-a decis transferul pacientului la Spitalul Clinic Județean Suceava pentru extragerea cheagului de sânge de la nivelul vasului cerebral afectat de către echipa de la Radiologie Intervențională.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Suceava, dr. Dan Teodorovici, este prima solicitare de acest fel primită dintr-un centru universitar.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava