Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, anunță că în cursul zilei de astăzi, la Spitalul Clinic de Urgență Suceava a fost adus cu elicopterul SMURD primul pacient cu accident vascular cerebral. Gheorghe Flutur a precizat că este vorba despre o femeie în vârstă de 55 de ani, trimisă de la spitalul județean din Neamț. „La secția de neurologie, compartimentul de radiologie intențională, medicii sunt pregătiți la această oră să extragă un cheag de sânge de pe creier. Reamintim că, în zona Moldovei, spitalul județean Suceava este singurul cu compartiment de radiologie intervențională în cadrul secției de neurologie. Avem 5 medici, 4 titulari și un rezistent cu activitate 24/24. Dotările secției sunt de ultimă generație, medicii sunt specializați în acest domeniu, iar heliportul de pe spital este folosit în premieră pentru un astfel de caz”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că la Suceava funcționează un centrul de tratament endovascular pentru atacurile vascular cerebrale. „În țară sunt zece astfel de centre, iar pe Moldova singurul este la Suceava. Anul trecut la Suceava au fost 44 de intervenții de acest tip, situându-ne pe locul 4 în țară. De la începutul anului 2024, acesta este al 25-lea pacient, dar primul adus cu elicopterul SMURD, utilizând heliportul spitalului”, a declarat șeful administrației județene.

O femeie din Neamț, primul pacient cu AVC care a fost adus cu elicopterul la Spitalul Clinic de Urgență Suceava. Flutur: „Spitalul din Suceava este singurul din Moldova cu un compartiment de radiologie intervențională în secția de neurologie”, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava