Concert pascal
MOPAN Suceava

Între Primăria Siret, compania Egger și Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” a fost semnat un parteneriat pentru înființarea în cadrul acestei unități școlare a unei clase de învățământ dual. Contractul a fost parafat din partea Colegiului Tehnic ”Lațcu Voda” Siret de directorul Doina Puiu, din partea firmei Egger de directorul tehnic/producție, Christoph Pickmayer iar din partea Primăriei de primarul Adrian Popoiu. Primarul a declarat că această clasă se înființează la solicitarea firmei Egger, iar elevii vor fi pregatiți pentru calificarea ”Mecanic utilaje și instalații în industrie”. ”Pregatirea teoretică se va desfășura la Colegiul Tehnic ”Lațcu Voda” Siret, iar cea practică se va desfașura în cadrul firmei Egger. Pregătirea profesională se face conform nevoilor de personal ale acestei firme, astfel încât, la terminarea școlii, elevii vor putea fi angajați în producție”, a spus primarul.

Cea mai importantă facilitate o constituie bursa profesională de care va beneficia fiecare elev pe toată durata studiilor. Valoarea totală a acestei burse este de 400 de lei lunar (200 de lei acordați de firma Egger și 200 de lei acordați de stat). Pe lângă aceasta facilitate, compania Egger va asigura echipamentul de lucru și de protecție, precum și transportul către locul de practică dus-întors pentru elevi.

Învățământul dual nu este unul restrictiv. Absolvenții acestuia, în paralel cu activitatea din producție, își vor putea continua studiile și vor putea promova în cadrul firmei. Înscrierile se vor face în luna iunie. Sunt așteptați absolvenții claselor a VIII-a.

Parteneriat între Primăria Siret, firma Egger și Colegiului Tehnic ”Lațcu Vodă” pentru înființarea unei clase de învățământ dual, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava