Concert pascal
MOPAN Suceava

Activitatea ”Să dăruim copiilor bucuria Învierii!” a avut loc joi, 14 aprilie 2022, ora 16.00 și s-a derulat în cadrul parteneriatului Școală-Biserică, la care au participat preșcolari și școlari de la Liceul Tehnologic ”Vasile Cocea” Moldovița. Îmbrăcați în costume populare, copiii s-au întâlnit la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Moldovița cu profesorul Cristi-Gabriel Hurjui, Consilier Eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților în cadrul Sectorului Catehizare, tineret și educație pentru viață.

Acesta le-a prezentat copiilor un material despre cea mai însemnată sărbătoare a creştinătăţii, sărbătoarea Paștelui, deoarece în ea se împlinesc tainele care stau la temelia credinţei creştine: taina Suferinţei şi cea a Învierii.

La final, s-au închinat și s-au rugat pentru sănătate și pentru protecție divină – pentru ei și pentru cei apropiați.

A doua parte a activității s-a desfășurat la Grădinița „Istețel” Moldovița.

Împărțiți în ateliere de lucru, copiii și-au îmbogățit cunoștințele referitoare la arta încondeierii ouălor și obiceiurilor de Paști. Au învățat să mânuiască chișița și să lucreze cu ceară, împodobind ouă cu modele cu o adâncă simbolistică, inspirate din arta populară.

În cadrul altui atelier de creație, copiii au desenat și pictat pe ouă, piatră, lemn, hârtie, imagini adecvate temei pascale. Decorul de sărbătoare, straiele populare în care s-au îmbrăcat și atmosfera de muncă i-au făcut pe copii să trăiască clipe de neuitat și i-a ajutat să cunoască evenimentul religios, să devină mai buni, mai iertători, să-și iubească semenii, pentru a deveni buni creștini și pentru a-L iubi pe Dumnezeu. Copiii au înțeles că adevăratul spirit al Paștelui sunt iubirea, bunătatea, credința și speranța!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava