Concert pascal
MOPAN Suceava

Din cauza mizeriei din bucătărie, o pensiune din Voroneț a fost amendată și închisă de Direcția de Sănătate Publică Suceava. Pensiunea a fost controlată după ce mai mulți turiști care au mîncat acolo au făcut toxiinfecție alimentară și au ajuns la spital.

După incident, DSP a deschis o anchetă epidemiologică și, în urma finalizării analizelor de laborator pentru probele recoltate de la pensiunea din Voroneț, o echipă de inspectori ai instituției s-au deplasat în cursul zilei de 28 august la unitatea respectivă unde au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.800 de lei, atât administratorului unității comerciale, cât și bucătarului, pentru stare de igienă necorespunzătoare a blocului alimentar. De asemenea, inspectorii DSP au recomandat închiderea unității pentru o perioadă determinată în care să se efectueze curățenia, dezinfecția și dezinsecția tuturor spațiilor. ”Unitatea alimentară se va redeschide după ce se vor recolta o nouă serie de teste de salubritate care să confirme eficiența acestor operațiuni”, precizează DSP, care mai menționează că personalul blocului alimentar depistat ca fiind purtător de bacterii enteropatogene urmează în această perioadă un tratament pentru sterilizare și va fi reprimit în activitatea în urma unui nou control bacteriologic.

DSP Suceava atenționează toți deținătorii de unități de alimentație publică ca în această perioadă cu temperaturi relativ crescute și cu un flux mare de turiști, să supravegheaze cu atenție modul de păstratre, pregătire și servire a alimentelor și să acorde o atenție deosebită modului în care personalul desemnat efectuează operațiunile de curățenie și dezinfecție. ”Facem aceste recomandări din dorința de a preîntampina apariția unor eventuale situații neplăcute atât pentru turiști, cât și pentru toate persoanele implicate în activitatea turistică”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Suceava.

Zece persoane au fost diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară săptămîna trecută. Persoanele făceau parte dintr-un grup format din 25 de copii şi 5 adulţi, din Craiova, și erau venite în excursie în Bucovina. Oamenii au fost cazați și au mîncat la pensiunea din Voroneț unde analizele au evidenţiat că starea de igienă în blocul alimentar al restaurantului unităţii turistice era “una precară”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava