Comenzi MOPAN Suceava

În perioada 2 – 9 februarie 2018, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava împreună cu reprezentații Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat o amplă acțiune pe raza întregului județ pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.
În cadrul acţiunii au fost efectuate 48 de controale, fiind aplicate 108 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 80.726 lei. De asemenea, au fost confiscaţi 97,77 metri cubi de material lemnos în valoare de 42.016 lei.
Astfel, la primele ore ale zilei de 2 februarie 2018, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava, au oprit pentru control pe DN 17, din comuna Vama, o autoutilitară cu semiremorcă condusă de un localnic de 57 de ani. Acesta transporta în semiremorcă cherestea de esență răşinoase, fără a poseda aviz de însoţire a materialului lemnos. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, cu amendă în cuantum de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară, confiscarea cantităţii de 50,12 m.c. cherestea de esență răşinoase în valoare de 30.000 lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Vama şi indisponibilizarea la sediul poliției a ansamblului auto în valoare de aproximativ 30.000 de euro. Totodată, pentru lipsa I.T.P., conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform O.U.G. nr.195/2002, fiindu-i reţinut certificatul de înmatriculare al semiremorcii.
În aceeași zi, tot pe DN 17, în din comuna Vama, echipa mixtă a oprit pentru control autoutilitara condusă de angajatul unei societăți comerciale din comuna Moldoviţa, care transporta cantitatea de 41,41 m.c. lemn rotund de esență răşinoase, conform avizelor secundare de însoţire prezentate și emise la data de 2 februarie 2018. Având în vedere că s-au constatat neconcordanţe între datele înscrise în avizele de însoţire şi materialul lemnos transportat, ansamblul auto a fost condus la sediul depozitului Dragoşa al Ocolului Silvic Vama. În urma inventarierii, specialiștii silvici au constatat faptul că bărbatul transporta în plus o cantitate de 11,95 m.c de lemn. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății  cu amendă în cuantum de 6.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 11,95 m.c. lemn rotund răşinoase în valoare de 3.000 lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Vama.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava