MOPAN Suceava

Peste 200 de copii au devenit ,,poliţişti juniori” la Noaptea Cercetătorilor, eveniment care a avut loc la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava.   Noaptea Cercetătorilor este un proiect partenerial iniţiat de Uniunea Europeană  ce  se  desfăşoară în toate ţările membre şi afiliate în cea de-a patra vineri a lunii septembrie. Scopul principal este acela de a aduce împreună, tinerii şi publicul larg, de a permite interacţiunea cu ştiinţa şi informaţia într-un cadru relaxat şi prietenos.
Și la ediția de anul acesta, din data de 30 septembrie 2016, poliţiştii au fost invitaţi să îşi prezinte pe esplanada Universităţii ,,Ştefan cel Mare” Suceava, elemente de tehnică, laboratorul criminalistic mobil şi să desfăşoare activităţi interactive care să îi captiveze pe tineri, şi, totodată să le inoculeze spiritul preventiv.


Astfel, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat pentru peste 300 de copii ateliere de lucru şi concursuri , pentru ca aceştia să înveţe să recunoască pericolele şi să nu devină victime ale unor infracţiuni.
De asemenea, poliţiştii au organizat un joc interactiv, în care adolescenții şi-au testat cunoştinţele despre siguranţa on-line şi răspunderea penală.
Jocurile interactive au cuprins întrebări din domeniul siguranţei personale, siguranţei pe internet şi prevenirii consumului de droguri. Toţi copiii au primit pentru răspunsurile corecte oferite insigne cu inscripţia ,,Poliţist Junior”.
Poliţiştii au adus la cunoştinţa participanţilor proiectele de prevenire a criminalităţii desfăşurate, au promovat recomandări preventive şi au distribuit peste 500 de materiale tematice. Pe lângă plante şi flyere, cei mici au primit şi manuale de geografie editate pe înţelesul lor într-o grafică deosebită. În manualul editat de poliţişti pe lângă primele repere privind geografia ţării sunt inoculat şi noţiuni primare, dar atât de importante: strada, cartierul, localitatea – toate cu raportare la siguranţa tinerilor şi responsabilizarea acestora.


„Pentru o seară, publicul larg a interacționat direct cu poliţiştii de prevenire şi cu poliţiştii criminalişti, cu realizările și poveștile lor din spatele muncii lor.
Totodată, a fost un prilej pentru tineri de a socializa şi a promova comportamentul nonviolent şi atitudinea responsabilă în comunitate.
,,Noaptea Cercetătorilor” s-a constituit într-o manifestare în cadrul căreia poliţiştii au marcat închiderea oficială a,,Săptămâna Prevenirii Criminalității 2016”, polițiștii suceveni aflându-se în mijlocul comunității , promovând un concept de bază al unei poliții moderne și al unei societăți în siguranță – Conceptul Preventiv”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava