Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto50 poze în acest set

Peste 300 de copii de la școli din județele Suceava, Neamț și Botoșani au participat, astăzi, la a 13-a ediție a Festivalului concurs interjudețean de folclor „Sărbătoarea de sub brazi” din comuna Adâncata. Reluat după o pauză de doi ani în care astfel de manifestări nu au putut fi organizate din cauza pandemiei de coronavirus, festivalul s-a bucurat de prezența a aproape 50 de grupuri de dansatori și de interpreți de muzică populară din cele trei județe. Festivalul a fost găzduit de Casa de Cultură din Adâncata, modernizată recent în totalitate printr-un proiect cu fonduri europene. Festivalul de folclor „Sărbătoarea de sub brazi” a fost organizat de Şcoala Gimnazială „Ioan Băncescu” din Adâncata, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi primăria din comună.

În deschiderea festivalului, directorul Școlii Ioan Băncescu, Eduard Marius Muntianu, a ținut să mulțumească tuturor pentru prezența la acest eveniment și în mod special celor care au pus umărul la organizarea festivalului. El le-a mulțumit sponsorilor care au făcut posibil ca acest festival să aibă loc și anul acesta, respectiv primarul Viorel Cucu, alături de Ion Barariu, Dorel Alucăi și Anca Pintilei.

Invitat să ia cuvântul, primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu, și-a exprimat bucuria că acest festival a putut fi reluat după perioada pandemiei, dar și că evenimentul are loc în Casa de Cultură care a fost modernizată în totalitate și oferă acum toate condițiile pentru manifestările culturale și artistice care au loc în localitate. Viorel Cucu a ținut să mulțumească membrilor juriului care au acceptat invitația de a fi prezenți la festival, dar și educatorilor, învățătorilor și părinților pentru implicare. „Mă simt onorat să pot deschide a 13-a ediție a acestui festival deoarece dacă timp de doi de pandemie nu am reușit să continuăm evenimentul, astăzi avem un cămin cultural modernizat cu fonduri europene și ne putem desfășura toate activitățile culturale. Avem un cămin cultural deschis pentru fiecare eveniment cultural și zicem noi că aici avem condiții deosebit de bune”, a spus Viorel Cucu. La finalul deschiderii oficiale a acestei ediții a festivalului, primarul Viorel Cucu a primit o diplomă din partea directorului Școlii Ion Băncescu pentru întregul sprijin acordat în organizarea acestui festival.

Peste 300 de copii din trei județe au participat la ediția de anul acesta a Festivalului „Sărbătoarea de sub brazi din Adâncata”, 6.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava