Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 600 de copii, adolescenți, părinți și bunici care au sărbătorit astăzi, în avans, Ziua Poliției Române pe esplanada centrală a municipiului Suceava, bucurându-se de expoziții de tehnică, autospeciale și echipament dar și de activități și jocuri interactive, premii și multă dezinvoltură.

„Este, de fapt, ceea ce ne-am dorit toți cei din cadrul IPJ Suceava când am organizat un amplu eveniment de marcare a Zilei Poliției Române, tocmai pentru că momentele de bucurie aniversară se pot îmbina în mod evident și cu rezultatele operative bune din ultimii ani”, a transmis Poliția Suceava. Astfel, Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Serviciului Rutier, Biroului Siguranță Școlară, Biroului pentru Protecția Animalelor, Serviciului Criminalistic, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale au organizat duminică, 24 martie 2024, în intervalul orar 11:00 – 13:00 activități interactive, concursuri cu premii și au oferit momente speciale pentru peste 600 de tineri.

Simularea unei cercetări a locului faptei a specialiștilor criminaliști, laboratorul de educație rutieră, aparatura de microcipare a polițiștilor din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor sau procedurile și dotarea ,,mascaților” din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale au stârnit interesul celor care au dorit să marcheze alături de polițiștii suceveni Ziua Poliției Române.

Nu puteau să lipsească de la un astfel de eveniment de amploare câinii polițiști, atracția celor mici și nu numai. Specializați pe diverse segmente de intervenție, prietenii noștri necuvântători și-au făcut și de aceasta dată datoria și au adus bucuria în sufletele copiilor prezenți la activități.

,,Asha” și ,,Vifor”, două exemplare canine din dotarea IPJ Suceava i-au încântat pe cei mici și nu numai. cu exercițiile de dresaj dar și cu simulările de intervenție în forță asupra unor răufăcători.

În acest an vedeta rutieră a fost motocicleta de poliție în șaua căreia au urcat pe rând toți cei pasionați de senzații tari, asociind momentul cu experiențele virtuale din jocurile video. Bineînțeles, nu puteau să lipsească autospecialele BMW de poliție rutieră, cu dotările moderne și aparatura de testare pentru depistarea substanțelor interzise.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii au primit cel mai frumos cadou de ziua lor, veștile bune că mulți tineri își dorec o carieră în munca de poliție! La Suceava vor veni în curând peste 400 de polițiști tineri și dornici să  valorizeze principiile legale și sociale. Cel puțin declarativ…marea majoritate a copiilor și-au manifestat admirația față de această nobilă profesie, de polițist și au promovat dorința ca în viitor să o îmbrățișeze. Noi nu uităm promisiunile și îi așteptăm în rândurile noastre cu spirit inovativ, cu energia noii generații, cu tot ceea ce înseamnă plus-valoare pentru dezvoltarea unei instituții care trebuie sa răspundă unor provocări tot mai intense.

La final, veșnicele momente tragi-comice ale copilăriei în care copiii mai vor a …,,suta oară”…să mai urce în autospeciala de poliție și să pornească semnalele acustice și luminoase, fiind foarte serioși în plecarea în misiune contra ,,celor răi”.

Doamnele și domnișoarele își fac curaj și solicită o fotografie binemeritată cu polițiștii Serviciului Acțiuni Speciale, iar părinții și bunicii sunt nostalgici, derulând mental înreg ciclul de deszvoltare a copiilor și nepoților.

Câinii polițiști sunt constați în reprezentații și oferă momente speciale de dresaj și celor mici care au ajuns la finalul activităților.

Mare noroc că avem câte ceva pentru toți. Insigne, broșuri, cărți, diplome obiecte promoționale de birotică, jucării. Toate … aproape gratis … răspunzi doar la o întrebare privind siguranța personală și reguli de prevenire a criminalității.

Bilanțul: peste 600 de copii și adolescenți participanți, multă harmălaie și bucurie, momente inedite și o realitate care dă speranțe de pozitivism: Avem cu ce…e doar de datoria noastră să stimulăm acest tip de abordare și să lucrăm împreună pentru acest deziderat comun – siguranța comunitară”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava