MOPAN Suceava

Peste 7.000 de persoane au asistat duminică la cel mai spectaculos miting aviatic organizat pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava, piloții încântând publicul cu spectaculoase lupinguri, viraje, zboruri în balans prin fața publicului, zboruri pe spate și picaje din înaltul cerului, dar și cu inimi desenate pe cer cu fum. Timp de câteva ore, spectatorii au avut ocazia să vadă spectaculoasele reprezentații ale celor mai buni piloți de avioane și elicoptere, dar și o demonstrație a parașutiștilor români.

Fără doar și poate, una dintre cele mai așteptate și spectaculoase reprezentații a fost cea a multiplului campion mondial de acrobație, lituanianul  Jurgis Kairys, cel care a zburat atât singur, cât și împreună cu piloții de la Iacării Acrobați. Deschiderea oficială a celei de-a cincea ediții a „Suceava Air Show” a avut loc în jurul orei 15:00, în prezența primarului Sucevei, Ion Lungu și a vicepreședintelui Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, și directorul Aeroportului „Ştefan cel Mare” care le-au urat atât piloților, cât și publicului să aibă parte de o zi cât mai frumoasă la ediția de anul acesta a evenimentului.


Mitingul de la Suceava a fost deschis de un avion care a ridicat deasupra publicului Tricolorul României, după care pe cer au urcat aeronavelor uşoare şi ultrauşoare ale piloţilor de la Bucovina Fly Club. Unul dintre piloţii suceveni, Alexandru Scheul, va evolua pe un avion Dynamic WT9, care poate să atingă o viteză maximă de 300 km/h şi o viteză de croazieră de 250 km/h. Alexandru Scheul are peste 700 de ore de zbor şi 3.500 de aterizări și decolări.


Experimentații piloți ai Aeroclubului României au încântat apoi publicul cu acrobaţii aeriane, aceștia fiind urmați de piloții de la Bucovina Fly Club, cu aeronave uşoare şi ultrauşoare.


Una dintre cele mai spectaculoase reprezentaţii au fost cele ale elicopterelor Bell 206 şi KA26. Elicopterul Bell 206 B3 a fost pilotat de Sandi Oprișor, care oferă mereu publicului elemente de acrobație aeriană cu cel mai popular elicopter cu motor cu reacție din toate timpurile.

Sandi Oprişor are o activitate de peste 2.650 ore de zbor, iar timp de 27 de ani a fost pilot militar, din 2013 fiind pilot civil. Pilotul este decorat cu Ordinul Virtutea Aeronautică în rang de Cavaler, Emblema de onoare a Forţelor Aeriene, Medalia pentru Intervenţii Umanitare şi Meritul Militar clasele I, II şi III. Elicopterul Kamov KA26 este un elicopter utilitar uşor de producție sovietică. La manşa elicopterului KA26 s-a aflat veteranul Valer Novac, cunoscut drept „tăticul elicopterelor” din România. Valer Novac este inspector în cadrul Autorității Aeronautice Civile Române, are peste 9.780 de ore de zbor, iar acrobaţiile realizate de acesta la mitingurile aviatice au fascinat publicul.


Veniți anul acesta în formula cu două avioane, Iacării Acrobați au făcut un adevărat spectacol aerian, aplaudat îndelung de public. Anul acesta, Iacării Acrobați au venit în formula de două avioane, pilotate de Ioan Postolache și Dan Ştefănescu, aceștia apărând în fața publicului îmbrăcați în cămăși populare.


O demonstrație impresionantă și plină de măiestrie au avut-o și parașutiștii de la Aeroclubul României.
Ediția de anul acesta a mitingului aviatic s-a încheiat cu un program spectaculor al Iacărilor Acrobați, alături de Jurgis Kairys. Acrobațiile la mică înălțime, dar și cele din înaltul cerului, combinate cu efectele pirotehnice, pentru a simula o scenă de luptă au fost fără doar și poate cele mai așteptate momente ale ”Suceava Air Show” de anul acesta, piloții fiind răsplătiți cu ovații și aplauze din partea spectatorilor.

Peste 7.000 de persoane au venit să vadă mitingul aviatic de pe Aeroportul Suceava, 7.8 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava