Concert pascal
MOPAN Suceava

În urma datelor și informațiilor deținute la nivelul I.P.J. Suceava – Serviciul Ordine Publică, privind expedierea și primirea fictivă a unui număr de patru avize de însoțire a materialului lemnos între două societăți ce au ca și obiect de activitate comercializarea de material lemnos, în perioada 20 – 21.03.2024, o echipă formată din polițiști și doi specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au procedat la efectuarea de verificări, documentarea și probarea activităților ilicite din domeniul silvic.

În urma strângerii și analizării întregului material a reieșit faptul că mijloacele de transport înscrise în avizele de însoțire a materialului lemnos nu au tranzitat comuna Volovăț la data de 13.03.2024, așa cum era înscris în documentele de transport, rezultând faptul că o unitate economică cu punct de lucru în comuna Volovăț a emis 4 avize de însoțire a materialului lemnos, ce însumau cantitățile de 73, 92 m.c. lemn rotund gorun și 6,72 m.c. lemn rotund jugastru, pe care l-a expediat în mod fictiv către o societate cu punct de lucru în satul Gura Putnei din comuna Putna.

Societatea comercială din comuna Volovăț a fost sancționată pentru expedierea în fals a materialului lemnos cu o amendă contravențională în cuantum de 10.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 73,92 m.c. lemn rotund gorun în valoare de 20.475 lei și 6,72 m.c. lemn rotund jugastru, conform art. 19, alin. (1) lit. c) din Lg.171/2010

De asemenea, societatea din comuna Putna a fost sancționată pentru nerespectarea obligației de a avea receptorul GPS al dispozitivului pornit pe toată perioada transportului cu o amendă contravențională în cuantum de 3.000 lei, conform art. 19, alin. (2^3), lit. b) din L, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 73,92 m.c. lemn rotund gorun în valoare de 20.475 lei și 6,72 m.c. lemn rotund jugastru, conform art. 19, alin. (1) lit. c) din Lg.171/2010

În cauză urmează a fi întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunii de ,,evaziune fiscală”, faptă prev. și ped. de art. 9, alin. 1, lit. c din Lg. 241/2005.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava