Concert pascal
MOPAN Suceava

Zona satelor Păiseni, Șinca și Sasca Mare din comuna Cornu Luncii, zonă înconjurată de pădure cu peisaje care îți taie respirația, ar putea deveni în viitorul apropiat un pol turistic important. Ideea înființării polului turistic aparține primarului Gheorghe Fron care a precizat că se va merge pe valorificarea potențialului agroturistic al zonei. El a subliniat că Primăria va concesiona terenuri în zonă pentru construcția de case de vacanță  arătând că în cele trei sate au fost trase utilitățile.

”Este o zonă în Șinca unde în afară de păsările cerului nu auzi nimic”

”Avem iluminat iar într-o lună de zile dăm drumul și la apă. Facem și canalizarea. Proiectul este deja depus.  Acum lucrăm la două proiecte pentru asfaltare și poduri. De asemenea, identificăm terenurile Primăriei pe care vrem să le concesionăm pentru construcția de case de vacanță. Sunt și foarte multe terenuri ale cetățenilor din zonă care așteaptă să fie vândute. Se vor vinde și se vor face cabane. Fiind o zonă foarte apropiată de municipiile Fălticeni și Suceava oamenii pot să vină aici să-și încarce bateriile la final de săptămână și nu numai. Spre exemplu este o zonă în Șinca unde în afară de păsările cerului nu auzi nimic atât de liniște și frumos este”, a spus Fron. El a adăugat că în zonă, mai exact la Păiseni se află o frumoasă mănăstire de maici pe stil vechi ”Adormirea Maici Domnului”.

Gheorghe Fron a ținut să sublinieze că cele trei sate sunt destul de vechi și au o istorie interesantă. ”Ștefan cel Mare când a luat bătaie la Războieni a venit unde este satul Păiseni acum la un pustnic pe care îl chema Paisie. Apoi în Sasca Mare în 1565 s-a născut Ieremia Valahul, primul ortodox care e recunoscut sfânt la Biserica catolică și care este ocrotitorul tuturor emigranților din lume”, a mai spus primarul de Cornu Luncii. Nu în ultimul rând primarul a menționat că drumul de la Suceava la Cornu Luncii și până la Baia era numit în trecut ”Calea Mare a lui Ștefan Vodă”.

Pol turistic în satele Păiseni, Șinca și Sasca Mare din comuna Cornu Luncii. Primarul Fron: ”Vrem să concesionăm terenuri pentru case de vacanță”, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava