Concert pascal
MOPAN Suceava

Poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata au organizat la mijlocul acestei săptămâni o acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă publică şi respectarea legalităţii actelor de comerţ şi reducerea riscului accidentelor rutiere. În cadrul acţiunii au fost verificate 17 unităţi economice şi au fost aplicate în total 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.170 de lei.

„Un segment aparte al verificărilor l-a constituit respectarea de către agenţii economici a Legii 333/2003 privind asigurarea cu pază şi sisteme tehnice a obiectivelor, în vederea prevenirii furturilor din societăţi comerciale”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Suceava.

De asemenea, au fost controlate 82 de autovehicule și au fost legitimate peste 100 de persoane, iar 28 de şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest.

În cadrul acțiunii, în cursul zilei de vineri, doi bărbați, unul din județul Botoșani și celălalt din comuna Hănţeşti, au fost depistați de polițiști în timp ce vindeau mai multe produse, în două magazine din Hănţeşti, fără a avea afișate prețurile. De asemenea, cele două societăți comerciale nu erau prevăzute cu sistem de supraveghere video sau sistem de alarmare.

Poliția Suceava a mai dat ca exemplu un bărbat din comuna Hănțești, care în dimineața zilei de joi a fost depistat pe DN 29A, în comuna Adâncata, în timp ce efectua o depăşire neregulamentară cu autoturismul în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea interzisă”, încălcând totodată și marcajul longitudinal continuu.

Un alt exemplu este şi cel al unei femei din Hănţeşti, care în cursul zilei de vinei a fost depistată de polițiști în timp ce comercializa țigări la un magazin din localitate, fără a deţine acte de provenienţă.

„Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii urmărind în permanenţă creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi legalitatea actelor de comerţ . Acţiunile vor fi derulate în toate târgurile şi zonele comerciale de pe raza judeţului, având în vedere faptul că în perioada următoare se preconizează o intensificare a activităţilor comerciale, poliţiştii având ca obiectiv siguranţa cetăţeanului şi protejarea intereselor sale”, se mai arată în comunicatul de presă al Poliţiei Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava