Concert pascal
MOPAN Suceava

Sâmbătă la amiază, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea care desfășura activități în cadrul unei acțiuni dispuse de către IPJ Suceava pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, a oprit pentru control pe DJ 209K raza comunei Burla o autoutilitară condusă de către un bărbat din satul Voievodeasa, comuna Sucevița, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei. În urma controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că șoferul transporta materiale lemnoase, respectiv lemn de foc specia fag, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire.

Având în vedere cele constatate, s-a efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la data de 2 martie 2024, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la punctul de descărcare din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase. Astfel, s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 3,72 m.c. lemn de foc specia fag. Pentru acest motiv, șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. a) pct. 2 din Legea 171/2010 M, iar cantitatea de 3,72 mc lemn de foc specia fag în valoare de cca. 1.000 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea. Totodată, în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că, autoutilitarei în cauză i-a fost suspendată înmatricularea din data de 15.09.2022, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform art. 11 alin.(4) din OUG 195/2002. În aceste condiții s-a dispus și imobilizarea mijlocului de transport.

În timp ce se deplasau către punctul de descărcare din cadrul Ocolului Silvic Marginea, echipajul de poliție din cadrul SPR 3 Marginea a oprit pentru control pe DJ 209 K raza comunei Volovăț o altă autoutilitară condusă de către un alt bărbat din satul Voievodeasa, comuna Sucevița, care a prezentat pentru control documentele autoutilitarei, precizând că actul de identitate și permisul de conducere nu le are asupra sa. Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei s-a constatat că șoferul transporta materiale lemnoase, respectiv lemn buștean gater specia rășinoase, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire. Având în vedere cele constatate, s-a efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la data de 02.03.2024, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la punctul de descărcare din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase. Astfel, s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 3,15 m.c. lemn buștean gater specia rășinoase.

Șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. a) pct. 2 din Legea 171/2010 M, iar cantitatea de 3,15 mc lemn buștean gater specia rășinoase în valoare de 1.500 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea. Totodată, întrucât conducătorul auto nu avea asupra sa permisul de conducere și actul de identitate, acesta a fost sancționat contravențional conform art. 147 alin.(1) din OUG 195/2002.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava