Concert pascal
MOPAN Suceava

Un șofer în vârstă de 21 de ani fără permis a fost reținut după o urmărire ca-n filme în cartierul Burdujeni din Suceava, polițiștii trăgând mai multe focuri de armă pentru oprirea mașinii acestuia. Totul s-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00:50. În cadrul unei acţiuni organizate la nivelul Biroului Rutier Suceava, pe raza municipiului Suceava, polițiștii au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire unui autoturism. Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor regulamentare de oprire şi a demarat în trombă către zona „Orizont” din municipiul Suceava, având ca direcție de deplasare comuna Adâncata.

În mod repetat, prin sistemul acustic al autospecialei, șoferul a fost somat de către polițiști să oprească, fiind informat și avertizat și cu privire la iminenta folosire a armamentului din dotare în situația neconformării. Cu toate acestea, șoferul a ignorat somațiile, continuându-și deplasarea în mare viteză către strada 22 Decembrie 1989 și zona Burdujeni sat, către ieșirea spre Adâncata. Pe parcursul urmăririi în trafic, autovehiculul a pătruns în mod repetat pe sensul opus de mers punând în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic. În aceste condiții, în momentul în care s-a ieșit din zona urbană populată, polițiștii au efectuat trei focuri de avertisment în plan vertical și întrucât autovehiculul urmărit nu a oprit, s-a executat foc de armă și asupra pneurilor din spate.     În urma utilizării armamentului, după o urmărire de aproximativ un kilometru, s-a reușit blocarea în trafic a autoturismului de către autospeciala de poliție.

După blocarea în trafic, întrucât șoferul se blocase în habitaclu și refuza să deschidă, s-a procedat la spargerea geamului portierei stânga faţă, extragerea şi imobilizarea conducătorului auto, stabilindu-se că este un bărbat de 21 ani, din comuna Pătrăuţi.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că acesta nu deţine permis de conducere valabil pentru nicio categorie. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind negativ. În urma activităților de cercetare penală desfășurate de către polițiștii  din cadrul Poliției Municipiului Suceva – Biroul Rutier, la data de 03.03.2024, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de tânărul de 21 de ani, pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. (1) din Codul Penal. Acesta a fost audiat cu respectarea drepturilor procesuale și  în baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, tânărul fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava