MOPAN Suceava

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, maiorul Alin Găleată, a anunțat că pompierii au reușit să stingă incendiul care a izbucnit astăzi la amiază la o pensiune din comuna Mălini. Alin Găleată a spus că flăcările au izbucnit în zona camerei tehnice, amplasată între cele două clădiri de cazare, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect. Incendiul se manifesta generalizat la două clădiri alipite.

În pensiune nu se aflau persoane cazate și nu au fost înregistrate victime. De precizat că pensiunea respectivă a fost închisă de către inspectorii de specialitate ai ISU Suceava pe data de 30 decembrie 2023. Inspectorii de specialitate ai ISU Suceava au închis pensiunea, care nu avea autorizație de securitate la incendiu, deoarece nu se respecta corelarea gradului de rezistență la foc, cu numărul de niveluri supraterane maxim admise – clădiri cu gradul de rezistență V (cinci) la foc, construite pe trei niveluri supraterane – parter, etaj și mansardă.

„Mai precis, planșeele de peste parter, etaj și mansardă erau construite din lemn, la fel ca și scara de evacuare a utilizatorilor (tot din lemn), constantându-se astfel încălcarea gravă a cerinței securitate la incendiu. Astfel, proprietarii obiectivului turistic au fost amendați cu 100.000 de lei, iar ca sancțiune complementară, a fost oprită funcţionarea ori utilizarea construcţiilor sau amenajărilor”, a mai spus Alin Găleată.

Pompierii au reușit să stingă incendiul izbucnit la pensiunea din Mălini. Flăcările au izbucnit de la un cablu electric defect (FOTO), 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava