Concert pascal
MOPAN Suceava

În cursul zilei de vineri, la Prefectura Suceava a avut loc o întâlnire care a avut ca subiect asigurarea transportului în condiţii de siguranţă pe perioade cu condiţii meteo dificile a persoanelor dializate din judeţul Suceava.

Florin Sinescu a spus că în judeţul Suceava sunt 336 de persoane care beneficiază de dializă în trei centre, două în Suceava şi unul în Rădăuţi, iar transportul este asigurat de către două firme. Sinescu a arătat că transportul către aceste centre a pus serioase probleme autorităţilor şi echipelor de intervenţie în iarna precedentă. El a precizat că din acest motiv a fost stabilită o procedură de lucru cu câteva măsuri clare menite să preîntâmpine repetarea acestor situaţii.

Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, prefectul a cerut o verificare completă maşinilor care efectuează transportul, atât în ce priveşte echiparea tehnică pentru anotimpul rece, cu anvelope de iarnă, sisteme de iluminat, sisteme de încălzire, dotarea cu încărcătoare pentru telefoanele mobile, cât şi a conducătorilor auto.

Florin Sinescu a mai explicat că va exista o comunicare permanentă între aceste firme şi Comandamentul judeţean pentru situaţii de urgenţă, iar conducătorii auto se vor informa la fiecare deplasare în condiţii de avertizare meteo, şi se va face o prioritizare a deplasării bolnavilor către centrele de dializă sau spre casă în funcţie de starea vremii şi a drumurilor.

„Vreau ca în această iarnă, indiferent de condiţiile meteo transportul persoanelor ce necesită dializă să fie efectuat în condiţii de siguranţă. Nu doresc să avem din nou situaţii de ambulanţe blocate cu oameni bolnavi aşteptând echipele de intervenţie. Din acest motiv transportatorii chiar daca sunt privaţi trebuie să respecte anumite standarde şi proceduri” a încheiat Florin Sinescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava