MOPAN Suceava

Prefectura Suceava va demara în perioada următoare procedurile pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parțiale pentru funcțiile de primar din comunele Iacobeni și Siminicea. Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a precizat astăzi că data alegerilor parțiale din cele două comune a fost stabilită pe 11 iunie 2017, Guvernul aprobând și calendarul acțiunilor din perioada electorale, măsurile tehnice necesare organizării și desfășurării a acestora, precum și cheltuielile necesare.
Ea a arătat că potrivit calendarului electoral stabilit de Guvern, alegerile locale parțiale implică aceleași operațiuni ca și în cazul alegerilor locale generale, doar că termenele sunt reduse la jumătate și încep din data de 7 mai 2017.
Astfel, până pe 9 mai a.c. va fi desemnat președintele Biroului Electoral Județean și a locțiitorului acestuia, în ședință publică prin tragere la sorț, iar depunerea candidaturilor pentru funcția de primar se va face în perioada 16 – 22 mai 2017. Campania electorală pentru alegerilor parțiale din Siminicea și Iacobeni se va desfășura în perioada 27 mai  – 10 iunie 2017, până la ora 07:00.
Mirela Adomnicăi a mai adăugat că la nivelul Prefecturii Suceava vor fi întreprinse toate acțiunile specifice privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale parțiale din data de 11 iunie 2017.
Prefectul de Suceava a mai spus că Ministerul Afacerilor Interne va asigura sumele necesare acoperirii cheltuielilor pentru plata timbrelor autocolante, a plicurilor, ștampilelor și hârtiei efectiv consumate pentru imprimarea buletinelor de vot, cât și sumele necesare acoperirii indemnizațiilor membrilor birourilor electorale, a personalului tehnic și auxiliar, a închirierii spațiilor în care se organizează instruiri, a cheltuielile de transport, ambalare și distribuire a materialelor necesare pentru desfășurarea procesului electoral.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava