Concert pascal
MOPAN Suceava

În data de 17 martie 2024, echipa de medici neurologi și radiologi intervenționiști a Spitalului Clinic Judetean Suceava a rezolvat cu succes primul AVC acut trimis de la Spitalul Municipal Bârlad.

Singurul centru de tratament endovascular al AVC din Moldova și unul dintre cele 10 centre de la nivel național, își extinde arealul medical de tratare a pacienților cu AVC acut. „Activitatea centrului de la Spitalul Clinic Județean de Urgenta „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se desfășoară în program permanent 24 din 24 de ore, 7 zile din 7, prin eforturi uriașe din punct de vedere al resursei umane (cadre medicale din secția de neurologie si Laboratorul de Radiologie Intervențională), precum si prin eforturi financiare remarcabile din partea spitalului, deoarece în continuare Ministerul Sănătății nu poate susține decât o mică parte din aceasta activitate”, a transmis managerul SCJU Suceava, dr. Alexandru Calancea. Potrivit acestuia, costul total al tratării unui astfel de pacient depășește suma de 15.000 lei, Spitalul Clinic Județean Suceava clasându-se pe locul patru la nivel național ca și număr de pacienți tratați, la diferență foarte mică de centrul clasat pe locul 3.

El a spus că în cursul zilei de 17 martie 2024 la ora 17:00, echipa medicală suceveană a fost anunțată cu privire la un bărbat de 78 de ani din Bârlad, cu AVC, iar în aproximativ 3 ore pacientul a fost admis în sala de cateterism, beneficiind de cel mai modern tratament al AVC, cu evoluție favorabilă.

„Plecarea ambulantei cu pacientul din Bârlad a fost întârziată din cauză că spitalul se afla în imposibilitatea efectuării investigației CT, așa cum impune protocolul medical, neavând linie de garda pe specialitatea radiologie. Deficiențe medicale în ceea ce privește gestionarea medicala a AVC-urilor se găsesc în aproape toate spitalele care trimit pacienți la Suceava, de aceea facem apel către instituțiile abilitate, pentru ca acestea să țină pasul din punct de vedere al resursei umane, financiare și a bazei materiale cu SCJU Suceava, pentru a trata modern și eficient cât mai mulți pacienți din toate regiunile țării”, a încheiat dr. Alexandru Calancea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava