Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Echipa compartimentului de Boli Maxilo-Faciale din cadrul secției ORL a Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava a realizat cu succes o intervenție chirurgicală dificilă la un pacient de 45 de ani, victima a unei explozii accidentale a unei roți de tir.

Pacientul a ajuns la UPU în seara zilei de 26 octombrie cu un traumatism cranio-facial complex, cu hemoragie importantă, multiple fracturi hemimaxilar, os malar, arcadă zigomatica și mandibulă dreapta, cu deplasare importantă, deschise intra și extra oral, cu lipsă de substanță osoasă, cu afectarea globului ocular drept, fractura osului temporal și plăgi transfixiante de părți moi.

„La momentul internării, starea pacientului era critică motiv pentru care stabilizarea acestuia începută în UPU a trebuit continuată în secția ATI. Intervenția chirurgicală a durat 4 ore și s-au efectuat mai multe proceduri ( traheotomie, toaleta si hemostaza plagilor, reducere si osteosinteza cu placute si suruburi si mesarea sinusului maxilar la nivelul hemifaciesului drept, reducerea fragmentelor osului temporal, repozitionarea si sutura partilor moi). Evoluția postoperatorie este favorabilă, pacientul prezentând o stare generală bună”, a declarat dr. Gelu Duprii medic chirurg BMF.

Echipa operatorie a fost alcatuita din medici chirugi BMF – dr. Gelu Duprii, dr. Vlad Covrig, medic ATI – dr. Streanga Lavinea, asistent Obada C.

Echipa compartimenului BMF din cadrul sectiei ORL a SCJU Suceava abordeaza si rezolva cazuri tot mai complexe ce țin de traumatologie faciala.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava