Concert pascal
MOPAN Suceava

O suceveancă susține că tocmai a descoperit că premierul Spaniei este acuzat că a copiat pentru teza lui de doctorat din articolul ei despre diplomația economică și comercială și nu a precizat sursa. Nicole Vasilcovschi și-a făcut doctoratul la Universitatea ”Al. Ioan Cuza” din Iași și este absolventă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Suceava. Acuzațiile de plagiat la adresa prim-ministrului Pedro Sanchez au apărut prima dată în septembrie 2018, cînd acesta a negat şi a ameninţat că îi va da în judecată pe cei care răspândesc această informaţie. Subiectul a fost reluat acum, în contextul aproprierii alegerilor europarlamentare.

Pe pagina personală de FB, Nicole Vasilcovschi a scris, luni seară, că tocmai a aflat că premierul Spaniei a copiat pentru teza lui de doctorat din articolul ei despre diplomația economică și comercială. Ea atașează și articolul în care apar aceste informații, în okdiario.com. Publicația, în ediția din 1 februarie 2019, a publicat un reportaj amplu în care premierul Pedro Sanchez este acuzat că a copiat dintr-un articol științific al unei românce fără să citeze sursa. Autoarea articolului științific este suceveanca Nicole Vasilkovscki. Sursa citată spune că Sanchez a preluat literă cu literă două paragrafe din lucrarea tinerei.
Şeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez, s-a confruntat cu acuzaţii de plagiat în teza sa de doctorat și în septembrie 2018, în plin scandal privind diplomele îndoielnice ale unor oameni politici locali, care zdruncinau de mai multe luni scena politică din Spania. Publicaţia online de dreapta Ok Diario l-a acuzat, de asemenea, pe premierul socialist de plagiat, iar acum, în contextul alegerilor europarlamentare din mai, a reluat subiectul. Șeful Guvernului spaniol, socialistul Pedro Sanchez, într-o postare virulentă pe Twitter, a negat acuzaţiile de plagiat care i s-au adus şi a spus că îi va acţiona în instanţă pe cei care susţin că unele pasaje din text sunt copiate. „Informaţia care a apărut pe anumite canale media, care susţine existenţa unui plagiat în redactarea tezei mele de doctorat este complet falsă,” a scris Sanchez. Cotidianul spaniol „ABC” a susţinut că lucrarea lui Sanchez despre politica economică spaniolă conţine paragrafe copiate dintr-un articol publicat de doi economişti şi secţiuni ale unei prezentări Powerpoint ale fostului ministru al Industriei, Miguel Sebastian, notează Bloomberg.

Suceveanca Nicole Vasilcovschi are un CV impresionant: este doctor în economie și predă în engleză la un colegiu pregătitor în China, este poetă și autoare de proză SF. Are 35 de ani, a scris și cărți de economie, vorbește 7 limbi străine și este și cetățean canadian, la fel ca și soțul ei.

Premierul Spaniei, acuzat că a plagiat lucrarea unei sucevence, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava