Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat înființarea unui punct de lucru întărit al Administrației Naționale „Apelor Române” la Vatra Dornei, pentru intervențiile de îndepărtare a zăpoarelor de pe râurile Bistrița și Dorna. Gheorghe Flutur a transmis o solicitare „Apelor Române” în care arată că zona turistică Vatra Dornei se confruntă cu o situație foarte dificilă datorată temperaturilor scăzute din timpul iernilor. El a amintit că odată cu începutul perioadei de îngheț, o cantitate foarte mare de straturi de gheață se formează pe râul Bistrița, ajungând până la o grosime de 60 de centimetri și la formarea de zăpoare. „Numai datorită intervenției rapide și hotărâte a autorităților locale, a Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele Suceava, Botoșani și Bacău  și a Autorității Naționale „Apele Române” s-a reușit să se diminueze până în prezent nivelul pagubelor din zona afectată și s-a înlăturat pericolul inundării în totalitate a orașului Vatra Dornei”, a declarat Gheorghe Flutur. El a precizat că având în vedere că aceste fenomene meteorologice se vor repeta și în perioadele imediat următoare, iar după temperaturile negative urmează în mod inevitabil o încălzire a vremii, există riscul înregistrării din nou evenimente negative, cu pericol de inundare pe râul Bistrița și în iarna 2017-2018.
„Având în vedere cele de mai sus, vă rugăm să luați în calcul, cu celeritate, crearea unui punct de lucru întărit în municipiul Vatra Dornei, care să fie dotat cu utilaje de mare capacitate pentru a sparge gheața ce se va forma pe râul Bistrița și afluenții acestuia, pentru a  se evita formarea zăpoarelor și punerea în pericol de inundare a zonei turistice Vatra Dornei, inclusiv a orașului Vatra Dornei”, a spus Gheorghe Flutur în solicitarea transmisă către Administrația Națională „Apele Române”.

Președintele CJ Suceava vrea ca „Apele Române” să înființeze un punct de lucru întărit pentru îndepărtarea zăpoarelor de pe Dorna și Bistrița, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava