MOPAN Suceava

Curtea Veche Publishing, alături de Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” vă invită luni, 25 aprilie 2016, începând cu ora 16.00, la o dublă prezentare de carte regală în prezența Alteței Sale Regale Principesa Maria a României. La eveniment vor fi prezentate volumele „Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe și „Balcicul Reginei Maria” de Diana Mandache.

Oficiile de gazdă vor fi făcute de domnul Gheorghe-Gabriel Cărăbuş, Directorul Bibliotecii Județene Bucovinei „I.G. Sbiera”. Lansarea va avea loc la sediul Bibliotecii (Str. Mitropoliei, nr. 4), unde Curtea Veche Publishing va fi prezentă cu un stand cu volume regale, și va fi urmată de o sesiune de autografe. Intrarea este liberă.

Volumul “Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, Director de Protocol al Casei Regale, este o carte-album ce prezintă destinul în imagini, de la naştere până în zilele noastre, al Principesei Moștenitoare. Pornind de la amintirile Alteței Sale Regale şi apelând la documente, fotografii, obiecte personale, dar şi lucruri ce fac parte din Colecția Regală, unele dintre ele prezentate în premieră în volumul “Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare”, autoarea vorbeşte despre copilăria și adolescența Principesei Moștenitoare, despre studiile și experiența comunitară, despre viața de familie, interesele şi activităţile întreprinse de Principesa Margareta în folosul României.

În „Balcicul Reginei Maria”, istoricul Diana Mandache prezintă drumul Reginei Maria de la Eastwell şi Osborne, unde şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa, până la îndrăgita reşedinţă regală de pe Coasta de Argint. Destinul unui loc creat de suverana României Mari este urmărit îndeaproape de autoare şi într-o serie de imagini, inclusiv fotografii personale ale Reginei ataşate în jurnalul său. Toate reflectă dragostea acesteia pentru mare, flori şi artă, dezvăluindu-i cititorului un nou univers regal, metamorfozat astăzi într-un loc de pelerinaj, de căutare a magiei Reginei Maria şi de regăsire a unor valori spirituale.

Cărțile sunt disponibile pe site-ul editurii www.curteaveche.ro și în librăriile din țară.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava