Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Suceava acordă 6.876 de burse școlare în semenstrul II pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat de la școlile din municipiu din care 10 burse de performanță, 3.702 burse de merit, 476 burse de studiu și 2.688 de burse sociale. Acetea vor fi aprobate în ședința Consiliului Local de joi, 24 februarie.

Se acordă 500 lei pentru bursa de performanță, 200 lei pentru bursa de merit, l 50 lei, pentru bursa de studiu și 200 lei, pentru bursa de ajutor social.

”Potrivit prevederilor art. 105 alin. (2) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, bursele se acordă din bugetele locale ale unitătilor administrativ – teritoriale de care aparțin unitățile de învățamânt preuniversitar de stat și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu aceasta destinatie Potrivit prevederilor art. 82 alin. (3) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, criteriile specifice de acordare a burselor de performanță, a burselor de merit, a burselor de studiu și a celor de ajutor social se stabilesc anual in consiliile de administratie ale unităților de învățământ, în limitele fondurilor repartizate și în raport cu integralitatea efectuării de către elevi a activitătilor școlare. Bursele se acordă în fiecare an școlar, pe perioada cursurilor școlare, în funcție de frecvență, excepție făcând bursele de ajutor social ce se acordă și pe perioada vacanțelor școlare”, se spune în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu. La licee cele mai multe burse de merit sunt la Colegiul Național ”Petru Rareș”-602 iar la școli gimnaziale la Școala 3-333.

Primăria Suceava acordă 6.876 de burse școlare în semenstrul II pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat, 7.2 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.2/10 (5 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava