Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Municipiului Vatra Dornei are în derulare, în această perioadă, 3 proiecte de investiții, toate impunând intervenții în infrastructura stradală și pietonală, a anunțat primarul Ilie Boncheș.

Unul dintre proiecte se referă la înființare sistemului de distribuție a gazelor naturale în localitățile Vatra Dornei și Roșu care are ca termen de finalizare luna septembrie 2023.

Traseul rețelei de distribuție cuprinde lucrări pe următoarele străzi: 22 Decembrie; Aleea Dornelor; Aluniș; Azurului; Botan. Procopeanu Procopovici; Baladei; Băii; Bârnărel; Calea Transilvaniei (inclusiv zona blocurilor); Crinului; Dealu Negru; Diecilor; Florilor; G. Gheorghe Manoliu; Gării; George Coșbuc; Gladiolelor; Independenței; Izvorului; Libertății; Luceafărului; Lucian Blaga; Lumea Nouă; Mălinilor; Mihai Eminescu (pe ambele părți); Mihail Sadoveanu; Minelor; Miniera; Miriștei; Molidului; Negrești; Nicolae Bălcescu; Nicolae Titulescu; Oborului; Parcului; Păcii; Petreni; Piscului; Popeni; Republicii; Roșu; Runc; Schitului; Silvicultorului; Sondei; Tudor Vladimirescu; Unirii; Vasile Deac; Vasile Lițu; Vicilicilor; Localitate Roșu.

Al doilea proiect ”Mobilitate urbană durabilă în Vatra Dornei” presupune lucrări care vizează reabilitarea străzilor destinate deplasării mijloacelor de transport în comun achiziționate prin proiect (4 autobuze hybrid), a bicicletelor și a pietonilor – Str. M. Eminescu, Str. Republicii, Str. Aleea Dornelor, Str. Luceafărului. ”De asemenea, tot pe aceste străzi, se vor reface traseele de cabluri ale sistemului de iluminat, precum și cele eferente telecomunicațiilor. Cablurile vor fi pozate îngropat în pământ, în tub pvc și vor fi montate în zona pietonală a străzilor. Proiectul mai prevede reabilitarea podului și a pasajului pietonal. Termen de finalizare este decembrie 2023”, a precizat Boncheș.

În fine, al treilea proiect se referă la reabilitarea Sistemului de Iluminat Public care are ca termen de finalizare luna decembrie 2023. Lucrările se referă la refacerera traseelor de cablu în zonele unde Primăria Municipiul Vatra Dornei deține proprietate asupra sistemului de iluminat public: Azurului, Bârnărel, Bistriței, Chilia, Dornelor, Foresta, Gării, Tudor Vladimirescu, Unirii, Vicilicilor. Cablurile vor fi pozate îngropat în pământ, în tub pvc și vor fi montate în zona pietonală a străzilor. Astel, se va elimina aspectul inestetic al cablurilor aeriene.

”Toate aceste proiectele necesită un volum mare de lucrări de diferite tipuri, condensate într-o perioadă destul de scurtă, în care condițiile meteo sunt prielnice. Vă asigurăm că Primăria Municipiului Vatra Dornei se află în contact permanent cu echipele aflate în teren astfel încât orice problemă apărută, în derularea proiectelor, să fie rezolvată în cel mai scurt timp! Deși se încearcă, pe cât posibil, organizarea lucrărilor astfel ca acestea să se efectueze în simultan, disconfortul, generat de lucrările de săpături și de refacere a infrastructurii rutiere și pietonale, este unul important, pentru care ne cerem scuze!”, a declarat Ilie Boncheș.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava